• 瀏覽: 51,661
  • 回覆: 731
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-9-21 08:04 PM 發表

觸發政府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,前年10月因洗黑錢案出獄後,曾公開表明願意赴台自首,但至今近兩年一直未成行,台、港政府多番角力,互批政治操作。
死者潘曉穎母親趁今日(21日)中秋節,透過網上時事媒體發放錄音,指今年是第四個沒有女兒的中秋節,每日仍感到痛心難過,又稱台灣方面要求先收到證據才接收陳同佳,「管牧師如果你真係有心幫阿女(潘曉穎)嘅話,我希望你盡快解開呢個死結。」

她希望事 ...
一個在死者生前不關心女兒的媽媽,不要求有關的台灣政府和人士去解決問題,而不斷要求一個已經做足一切可以能做的香港政府做野,所為何事?

熱賣及精選
咁多黃絲黑暴都着到草去到台灣,陳同佳要去的話點會去唔到啊!

最記得潘媽媽在記者會趴趴走照跟出精娼篇稿讀

什麼「域外法權」仲好笑,人證物證環境證供全都在台灣,係香港審理點審?

垃圾

只要台灣給陳同佳入境,一切問題都可以完全解決了

陳生唔好再嘥時間,已俾足時間台灣,就行出門口做自己喜歡做既事。

引用:
原帖由 hung663 於 2021-9-21 08:37 PM 發表

最記得潘媽媽在記者會趴趴走照跟出精娼篇稿讀
好明顯呆灣文法

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-9-21 08:04 PM 發表

觸發政府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,前年10月因洗黑錢案出獄後,曾公開表明願意赴台自首,但至今近兩年一直未成行,台、港政府多番角力,互批政治操作。
死者潘曉穎母親趁今日(21日)中秋節,透過網上時事媒體發放錄音,指今年是第四個沒有女兒的中秋節,每日仍感到痛心難過,又稱台灣方面要求先收到證據才接收陳同佳,「管牧師如果你真係有心幫阿女(潘曉穎)嘅話,我希望你盡快解開呢個死結。」

她希望事 ...
一個在台灣殺人的殺人犯...潛逃回香港.....
最終大徹大悟...主動要求返回台灣接受法律制裁.....
但是...

咁究竟關林鄭月娥乜撚嘢事呢??
林鄭雖然係廢物...但係是非要分得清楚..

尼哥結慢都可以凌駕法例免檢入港拍戲啦,根本係港苦選擇性破壞法治

黃屍唯一爭取的就是(黃男有二奶,港女勿去台,男女朋友忌台遊,先姦後殺黃人愛,逃回香港可平安!)

老捧呀!我係林鄭都唔幫你

引用:
原帖由 Karlching 於 2021-9-21 08:37 PM 發表

咁多黃絲黑暴都着到草去到台灣,陳同佳要去的話點會去唔到啊!
台灣蔡英文,極其無恥。

引用:
原帖由 風和日麗小白兔 於 2021-9-21 08:23 PM 發表

其實陳同佳可向台灣要求,認罪後在香港受刑,香港政府特事特辦啦,咁做有幾個好處:
1. 陳父及母可探吓兒子,唔駛父母受罪艱難見吓個仔
2. 香港人殺死香港人,無理由要台灣養你陳同佳一世㗎,係番香港食皇家飯合理啲
3. 免晒啲送嚟送去嘅程序喇,快趣入獄等潘母了結心事
4. 陳同佳可盡快受刑,冇理由明明殺咗人認埋罪都唔駛坐監㗎

希望律政處或警方做吓嘢,香港市民被香港市民殺咗,事實已擺在眼前,快啲章顯正 ...
國有國法 家有家規 
違憲既野格硬去做 就算冇人去挑戰 
唔等於係冇後果 有左先例就有好多可能性
政府曾經想讓正義得到彰顯
無奈實在太多人保護佳仔

係200幻隻曱甴同呆灣阻你,事非識分

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]