• 瀏覽: 72,634
  • 回覆: 363
+31
引用:
原帖由 男E 於 2021-9-21 06:40 PM 發表
報道引述知情人士指,在反修例風波以來,醫管局及港鐵不但有職員被揭發涉參與示威被捕,更有職員乘機組織醫管局員工陣線,及港鐵新動力等工會,發動政治運動。其中,醫管局員工陣線成立初期,前主席余慧明及其他核心成員已主打政治議題,並吸納醫護及醫管局的中高層人員,意圖增加號召力及動員力,隨後又借「爆眼女」新聞不斷發酵,更曾發動罷工以威脅政府封關。

至於另一機構港鐵,曾在反修例示威期間安排加開列車,接載示威人 ...
做得好!曱甴末路!

好好好

引用:
原帖由 sng850 於 2021-9-21 07:43 PM 發表

先取消記協發記者證的措施,所有記者證由政府新聞處處長批准簽發!
根本從來冇人話過記協可以發記者證,嗰啲只係會員證,執番正做就可以了。

一定要查條單眼閪單嘢😡😡

國家法萬能key
食零食都可能顛覆國家

必須追究到底
必須人頭落地

引用:
原帖由 95折 於 2021-9-21 08:14 PM 發表
國家法萬能key
食零食都可能顛覆國家
唔好講啲唔講啲,抽離背景,淨係講食零食,食零食梗係冇問題,但啲零食要嚟做咩?響邊度做?目的係咩先係問題。
同理,一支筆,寫字當然冇問題,但你用支筆去寫誹謗性文章就會可能畀人告,或者你寫危害國家安全嘅文章,就要拉,你畀人拉並唔係因為用支筆寫字,明未?唔好模糊焦點,呢度唔係年燈,冇咩人會淨聽你呢啲嘢嘅。

好事吖, 果班黃醫護, 黃社工, 同埋教會, 一定要剷除!!

引用:
原帖由 男E 於 2021-9-21 06:40 PM 發表
報道引述知情人士指,在反修例風波以來,醫管局及港鐵不但有職員被揭發涉參與示威被捕,更有職員乘機組織醫管局員工陣線,及港鐵新動力等工會,發動政治運動。其中,醫管局員工陣線成立初期,前主席余慧明及其他核心成員已主打政治議題,並吸納醫護及醫管局的中高層人員,意圖增加號召力及動員力,隨後又借「爆眼女」新聞不斷發酵,更曾發動罷工以威脅政府封關。

至於另一機構港鐵,曾在反修例示威期間安排加開列車,接載示威人 ...
🌚暴徒工會💀 應要還社會公義

逐隻曱甴🪳慢慢捉

邊個有份影嘅~ 全部紀錄在案🤗 企頭排吖嗱!🤭

捉哂班黃屍7頭,大快人心

引用:
原帖由 maygii 於 2021-9-21 06:57 PM 發表
希望國安捉晒佢哋

入咗會嗰啲全部都係支持黑暴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]