• 瀏覽: 5,401
  • 回覆: 29
又割,叫班「CONDOM」點算?
坐監人生精彩喎,真係呃膠人。

學生組織「賢學思政」召集人王逸戰、前秘書長陳枳森及前發言人朱慧盈昨(20日)被警方國安處拘捕,涉嫌違反《港區國安法》23條串謀煽動顛覆國家政權。賢學思政今早(21日)在facebook稱接獲律師消息,王逸戰及陳枳森將於今午在西九龍裁判法院提堂,並公布陳枳森和朱慧盈早前已退出賢學思政,非該組織成員。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20210921/s00001/1632195458281/賢學思政-王逸戰-陳枳森今午西九法院提堂-陳枳森-朱慧盈已退出組織

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-21 12:31 PM 發表

學生組織「賢學思政」召集人王逸戰、前秘書長陳枳森及前發言人朱慧盈昨(20日)被警方國安處拘捕,涉嫌違反《港區國安法》23條串謀煽動顛覆國家政權。賢學思政今早(21日)在facebook ...
即係點呀,呢兩條友以為退出呢個恐怖組織,就可以置身事外?
所以仲話啲學生識過通識科會有獨立批評及思考能力喎,睇下時下嘅青少年有幾多真係有先啦。我就話通識科已經係一科最容易洗學生腦嘅科目,完全係無任何訓練俾到學生有獨立批評及思考能力,否則就唔會有咁多年青人加入暴徒行列,仲會有埋嗰啲恐怖份子嘅極端思想啦。

歡迎,今晚監房好似會加餸過節

入去踎過中秋 恭喜晒

自己攞黎衰

佢地不嬲唔鐘中國,節日都係對佢地都係無意義既事,坐監咪win win囉,又可以出名!又陪到義士圍倉

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-21 12:31 PM 發表

學生組織「賢學思政」召集人王逸戰、前秘書長陳枳森及前發言人朱慧盈昨(20日)被警方國安處拘捕,涉嫌違反《港區國安法》23條串謀煽動顛覆國家政權。賢學思政今早(21日)在facebook ...
睇嚟國安法仲勁過核爆

不知進退嘅幼稚曱甴,根本唔識政治。
成日九噏革命,但唔知革命之意義、後果。
只係望住革命勝利之光環,但又唔想承擔革命失敗之後果。
你哋真係夠料出嚟玩政治咩?
害人害己!

想顛覆政權,就要承擔後果,搞政治佢哋應該未夠班,只係笨人出手,幕後果班仍然逍遙法外

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-9-21 12:35 PM 發表
恭喜曬,可以入倉過中秋
係後面一邊嘗月,一邊弄月。

天才啊!

而家宣布退出,即係表示之前啲傷天害理泯滅人性佢地有份

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-9-21 12:35 PM 發表
恭喜曬,可以入倉過中秋
手足倉底見

睇外型,以為mirror

引用:
恭喜曬,可以入倉過中秋
過節有餸加,趕入去食大餐

主題標籤 #裁判法院
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]