• 瀏覽: 6,143
  • 回覆: 38
恭喜你願望達成,恭喜香港人可以依靠勞動力搵錢。
同大陸鬥生產成本低。

無產階級,勞動人民是光榮的!!

將金融市場,讓比新加坡,日本。

啲人成日話南韓財閥剝削南韓人,奇怪嘅係,我就冇咩聽過,南韓人逃亡去北韓。

我又睇吓,香港變成只有幹部,同埋群眾嘅社會,又會係乜嘢嘅景象。

或者係好事嘅!

初時,殺地主,分田地,都幾過癮嘅,時間長左發現自己原來係勞動力,生存嘅意義就係生產,戰鬥嘅時候就係人海戰術為國家犧牲,你又點諗?

初時啲幹部都幾過癮嘅,冇咗資本家,喺地方上可以橫行。

可惜啊,唔願意同資本財閥分享權力,難道又願意和同志分享權力?同志一樣要有好下場。

只不過係棋一步步行啫!!

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2021-9-21 12:54 PM 發表

講到免費?
你返工貼錢兼且
唔駛人工先再講啦!
專業D啦,狗唔撘柒

適者生存,千古定律!

國家要揾錢 林鄭要連任 富豪要命仔 各取所需

班淡淡咪好失望?🤣

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-9-21 12:55 PM 發表
恭喜你願望達成,恭喜香港人可以依靠勞動力搵錢。
同大陸鬥生產成本低。

無產階級,勞動人民是光榮的!!

將金融市場,讓比新加坡,日本。

啲人成日話南韓財閥剝削南韓人,奇怪嘅係,我就冇咩聽過,南韓人逃亡去北韓。

我又睇吓,香港變成只有幹部,同埋群眾嘅社會,又會係乜嘢嘅景象。

或者係好事嘅!
你趕快滾出香港,去住你的美麗囯去

引用:
原帖由 秋天純情的寶寶 於 2021-9-21 10:44 PM 發表

你趕快滾出香港,去住你的美麗囯去
點解要走啊,要跟隨黨的腳步,打到資產階級,地產霸權,為貧苦群眾,謀幸福。

要學習將20幾萬劏房人士問題,講成香港嘅核心問題,再迫香港政府搞基建。

當然,希望師兄出下辦法,解決一個漏洞,點樣將滿口鄉音的新移民,廣東話都唔識講嘅南亞人,講成香港深層次問題。

到時大家建築商搵錢,就好似天橋,噴水池咁樣,有錢齊齊分。

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-9-21 12:22 PM 發表
林鄭真係好冇政治頭腦,更加冇官品
人地都跪咗,佢仲要出嚟抽水
呢啲評論,真係唔應該出自領導層高官口中
係講,都係要同地產商火拼嗰陣講
但係你林鄭之前冇膽又冇能力郁地產商,咁就應該收口
而唔係阿爺出手之後,走出嚟抽水
有好多人解讀為地產商跪低,但我並不這樣認為。
或者你用另一角度睇,林鄭係幫地產商講緊好說話。向中央示意,而家地產商好乖好配合政府,希望阿爺唔好搞佢地。地產商最怕係政府引用“土地收回條例”,收回多年來囤積的土地,政府只需按照農地價格賠償便可以。

林鄭以前唔係冇膽郁地產商,係唔想郁。歷來政府內裡官員跟地產商的利益關係,都糾纏不清,例如許仕仁及曾蔭權已經是人辦。

大週期逆轉

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2021-9-21 11:24 PM 發表

有好多人解讀為地產商跪低,但我並不這樣認為。
或者你用另一角度睇,林鄭係幫地產商講緊好說話。向中央示意,而家地產商好乖好配合政府,希望阿爺唔好搞佢地。地產商最怕係政府引用“土地收回條例”,收回多年來囤積的土地,政府只需按照農地價格賠償便可以。

林鄭以前唔係冇膽郁地產商,係唔想郁。歷來政府內裡官員跟地產商的利益關係,都糾纏不清,例如許仕仁及曾蔭權已經是人辦。
地產商搵唔到錢,依家咪建築商囉,成個大嶼山,肥豬肉。

阿爺講到明,唔俾地方政府地產搵錢,即係話明日大魚蝕鳩緊。

不過冇所謂啦,建築搵到錢咪得囉,將來嘅嘢,將來先算啦。

地產霸權又好,建築霸權又好,最後都係香港市民埋單姐。

以後唔洗上晤到車👍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]