• 瀏覽: 59,803
  • 回覆: 360
  • 追帖: 3
+4
法國和澳大利亞近期因為潛艇協議關係惡化。當地時間20日,澳大利亞總理莫里森表示,為了澳大利亞的利益,自己不後悔取消這筆協議。他表示與英美的軍事夥伴關係更符合澳大利亞的長期利益,他還聲稱:「法國的潛艇只是不夠好。我相信人們會理解,澳大利亞的國家利益是第一位的。」
澳大利亞此前放棄了與法國的潛艇合同,轉而購買英美的潛艇。此舉這不僅激怒了法國,也讓印度太平洋地區的其他國家質疑其和平與穩定。法國政府指責澳大利亞政府「表裏不一、蔑視和撒謊」,並召回了駐美國和駐澳大利亞的大使。

澳洲袋鼠人習慣了講大話唔眨眼, 背信棄義冇道德冇誠信當是家常便飯啊...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202109/20/AP6147fa57e4b08d3407db52e7.html

森仔依個時侯都仲要撥火 真係冇令人失望過

唔夠好咁你當初又買?

即系有更好的, 又可以Cut美國張單.

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-9-21 01:59 AM 發表
法國和澳大利亞近期因為潛艇協議關係惡化。當地時間20日,澳大利亞總理莫里森表示,為了澳大利亞的利益,自己不後悔取消這筆協議。他表示與英美的軍事夥伴關係更符合澳大利亞的長期利益,他還聲稱:「法國的潛艇只是不夠好。我相信人們會理解,澳大利亞的國家利益是第一位的。」
澳大利亞此前放棄了與法國的潛艇合同,轉而購買英美的潛艇。此舉這不僅激怒了法國,也讓印度太平洋地區的其他國家質疑其和平與穩定。法國政府指責澳 ...
美國製造汽車出名爛,法國嘅技術好好多。飛機亦都一樣, 空中巴士同波音邊個多醜聞?

引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2021-9-21 02:15 AM 發表

美國製造汽車出名爛,法國嘅技術好好多。飛機亦都一樣, 空中巴士同波音邊個多醜聞?
波音嗰啲算醜聞嗎?
波音嗰啲好似叫空難

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-21 02:14 AM 發表
唔夠好咁你當初又買?
當初應該唔係佢做總理

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-9-21 01:59 AM 發表
澳大利亞此前放棄了與法國的潛艇合同,轉而購買英美的潛艇。此舉這不僅激怒了法國,也讓印度太平洋地區的其他國家質疑其和平與穩定。法國政府指責澳 ...
即係咁,你跟咗個社團嘅大佬,梗係要幫個大佬買貨,唔可以再同之前嘅拆家入貨。

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-9-21 02:17 AM 發表

波音嗰啲算醜聞嗎?
波音嗰啲好似叫空難
費事講咁白, 對受害者表示尊重啫

引用:
原帖由 大林林 於 2021-9-21 02:17 AM 發表

當初應該唔係佢做總理
呢條友個樣,唔知點解總令人諗起一隻老虎狗。可能監躉後裔個樣真係衰啲。我去澳洲,都發覺嗰班白人個樣係衰啲

阿莫燒著個火頭,宜家又澆多一勺油,龍哥實俾佢激到扎扎跳。

法國總統知道的,澳洲裏面有個﹒﹒﹒什麼智庫,根本美國資助,特別有軍方背景,一直都吹阿爺會威脅澳洲、太平洋安全,沒有諗過會發揮影響力,打刧盟友訂單。

不夠好也不是毀約的理由, 5眼垃圾.

引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2021-9-21 02:21 AM 發表

呢條友個樣,唔知點解總令人諗起一隻老虎狗。可能監躉後裔個樣真係衰啲。我去澳洲,都發覺嗰班白人個樣係衰啲
唔明點解攪到經濟咁差都唔洗落台

啲澳西人知唔知咩叫合約精神,不過無既,佢大佬老尾都係一撚樣,簽左既所有協議都可以話退就退,不留下一點雲彩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]