• 瀏覽: 59,824
  • 回覆: 360
  • 追帖: 3
+4
證明國與國之間合同係無用嘅,訂金至緊要!

澳大利亞會唔會成會另一個烏克蘭呢?

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-9-21 02:11 AM 發表
森仔依個時侯都仲要撥火 真係冇令人失望過
繼續

引用:
原帖由 omega33 於 2021-9-21 07:50 AM 發表
澳大利亞會唔會成會另一個烏克蘭呢?
唔會,因為澳洲肥婆豬西太多,做唔到大洋洲子宮

引用:
原帖由 C09088 於 2021-9-21 05:48 AM 發表
原來澳洲才可以講國家利益,法國唔可以講國家利益。😆

澳洲自從跟了美國呢位大佬後,政府內外都充斥傲慢態度,一句國家利益,可以不理其他國家感受,自以為是。😆
表面上為咗國家利益, 暗地裡莫老頭可能有兩個佣收呢??  詳情可問台灣蔡省長, 佢或佢嘅黨應該肚滿腸肥。

畜牲黃屍 係鬼佬眼中都係一樣

澳洲後悔唔緊要,也應講合約精,要毀約時,有無在合理時間內通知合約另一方法國,並作出毀約的賠償。

澳洲有核潛艇後,又可以到附近國家自由巡航

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-21 02:14 AM 發表
即系有更好的, 又可以Cut美國張單.
.

一山還有一山高

如果習主席肯賣俾澳洲,cut 單是常識。

.

YC:角制標準

下次中國唔買澳州貨,一樣可以用同樣理由;你的貨不夠好。

法國可以將核動力潛艇送給北韓或伊朗作報復

哈哈~~~毀約後,現在還踩法國,做奴才做到像瘋狗一樣亂咬亂吠。

不知袋鼠國民有乜想法

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-9-21 01:59 AM 發表
法國和澳大利亞近期因為潛艇協議關係惡化。當地時間20日,澳大利亞總理莫里森表示,為了澳大利亞的利益,自己不後悔取消這筆協議。他表示與英美的軍事夥伴關係更符合澳大利亞的長期利益,他還聲稱:「法國的潛艇只是不夠好。我相信人們會理解,澳大利亞的國家利益是第一位的。」
澳大利亞此前放棄了與法國的潛艇合同,轉而購買英美的潛艇。此舉這不僅激怒了法國,也讓印度太平洋地區的其他國家質疑其和平與穩定。法國政府指責澳 ...
呢個森仔果然沒令人失望,講既野除左挑釁法國之外,毫無作用。

Cut單

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]