• 瀏覽: 60,251
  • 回覆: 360
  • 追帖: 3
+4
引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-9-21 02:17 AM 發表

波音嗰啲算醜聞嗎?
波音嗰啲好似叫空難
因為「空難」調查而揭發的「醜聞」。

學下尾狗啦
換左腫桶
前朝所簽什麼合約
一畢歐燒

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-9-21 01:59 AM 發表
法國和澳大利亞近期因為潛艇協議關係惡化。當地時間20日,澳大利亞總理莫里森表示,為了澳大利亞的利益,自己不後悔取消這筆協議。他表示與英美的軍事夥伴關係更符合澳大利亞的長期利益,他還聲稱:「法國的潛艇只是不夠好。我相信人們會理解,澳大利亞的國家利益是第一位的。」
澳大利亞此前放棄了與法國的潛艇合同,轉而購買英美的潛艇。此舉這不僅激怒了法國,也讓印度太平洋地區的其他國家質疑其和平與穩定。法國政府指責澳 ...
踢單重要唱人地d貨唔好……好無品

唔夠好當初又俾合約人? 神經病。

引用:
原帖由 大林林 於 2021-9-21 02:17 AM 發表

當初應該唔係佢做總理
哦,咁即係換左總理就推倒重來。
咁下一個總理係唔係又會 cancel 單,改買中國潛艇?😂

引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2021-9-21 02:15 AM 發表

美國製造汽車出名爛,法國嘅技術好好多。飛機亦都一樣, 空中巴士同波音邊個多醜聞?
美國武器仲有樣好出名,就係夠複雜嬌氣,複雜嬌氣到一定要搵返佢地軍工外判團隊去維修,買家連最起碼的日常維修都很難自己做到,所以你比100億去買佢一d武器,佢地後續會賺多你幾百億

所以先前塔理班先會話用25%賤價將美軍留低嘅black hawk  售出,因為根本自己維修唔到

第一次看到白人坦蕩蕩的背信棄義、誠信破產。還厚著面皮振振有詞給自己開脫﹐大開眼界 

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-21 02:14 AM 發表
即系有更好的, 又可以Cut美國張單.
佢應該幫中國買,飛起老美同埋大陰蒂國😁

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-21 03:06 AM 發表

哦,咁即係換左總理就推倒重來。
咁下一個總理係唔係又會 cancel 單,改買中國潛艇?😂
白皮有乜做唔出

莫狗解釋即係掩飾

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-9-21 01:59 AM 發表
法國和澳大利亞近期因為潛艇協議關係惡化。當地時間20日,澳大利亞總理莫里森表示,為了澳大利亞的利益,自己不後悔取消這筆協議。他表示與英美的軍事夥伴關係更符合澳大利亞的長期利益,他還聲稱:「法國的潛艇只是不夠好。我相信人們會理解,澳大利亞的國家利益是第一位的。」
澳大利亞此前放棄了與法國的潛艇合同,轉而購買英美的潛艇。此舉這不僅激怒了法國,也讓印度太平洋地區的其他國家質疑其和平與穩定。法國政府指責澳 ...
其實法國在近歷史上只是一個笑話,由第一次世界大戰的不濟之後去到第二次世界大戰仲亡埋國之後派三萬軍隊兵打越南竟然不夠八萬的越軍打,但也不算新奇因當時法軍的戰鬥力其實是非常堪慮,在這場戰爭並不是越南勁而是法國真是太廢,連 之前國民黨軍隊也在越南曾經和法國交鋒法軍也不夠打,最後要求美國迫國民黨軍隊撤退, 我想如果法軍換成五千個有足夠補給的日軍的話,我相信會輕描淡寫的將所有越南軍隊埋葬, 之後所謂加入聯合國成為常任理事國也只是湊數並不是他強大而只是美國想拉多個人入去,故此法國其實在近代史上都只是一個跳樑小丑😑

引用:
二戰 一戰 澳洲佬都係屬於皇家英軍

一戰 第一次用澳洲旗出征 而語言大家都係英文

法國佬始終係外人 英美澳紐加 大家都係英文國 其實係大英帝國獨立前嘅組成部份 法國係死對頭

鬼打鬼,真好睇

盟友是用來出賣的

引用:
原帖由 大林林 於 2021-9-21 02:17 AM 發表

當初應該唔係佢做總理
毛計。。澳洲弱智選民太多。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]