• 瀏覽: 51,947
  • 回覆: 232
+3
美國財長耶倫再促請國會,盡快提高國債上限或豁免遵守國債規定,以免美國政府因而沒現金支付開支而出現違約,令到美國地位永久弱化。
耶倫在《華爾街日報》發表署名文章,表示根據經濟學者與財政部官員普遍共識,兩黨如果不同意共同解決債務觸頂危機,將對美國經濟帶來災難性後果。...

咪老吹啦,印多幾萬億咪得囉

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/international/article/2917765/耶倫警告倘債務違約+美國永久變弱國

印鈔機已經準備就緒.

提高左, 只係幫耶能任期內冇事+繼續出糧之ma
根本唔係解決問題...........

民主=爆還爆........咪係手上/任期內爆就得架啦

議員都要出糧
唔發債對佢哋有咩好處?
猩猩作態做戲都幾無聊

印鈔機一早已經日夜不停運作中

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-20 04:04 PM 發表

爆還爆........咪係手上/任期內爆就得架啦

冇L有錯,音樂椅遊戲開始咗,只睇邊個唔好彩

恭喜尾狗仆直

真系惡得較關。 豁免遵守國債規定, 從此任何對美國不利的都豁免遵守。 美國惡嗮。

次次講呢啲?!

引用:
原帖由 光棍man 於 2021-9-20 04:12 PM 發表

民主要光環, 個個想做C7...……做工兵吃力不討好架
大陸冇呢d包袱..........真係有問題就出手

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-20 04:04 PM 發表

咁似玩緊音樂椅嘅

大把人想學你

又叫全世界埋單

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-9-20 04:16 PM 發表

咁似玩緊音樂椅嘅
耶能做聯署局主席果陣話加息.........加一野, 出事就縮.......
用呢d人做美國點會唔死

引用:
原帖由 光棍man 於 2021-9-20 04:12 PM 發表

但老尾張音樂椅係有得控制幾時爆.....
就爆個時, 又可以加時, 整多幾個月先爆...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]