• 瀏覽: 52,273
  • 回覆: 232
+3
盡快提高國債上限或豁免遵守國債規定。
呢句就講到明借錢不用還,可以無限印的權力。。。

引用:
原帖由 chan198999 於 2021-9-20 17:24 發表

不是美元回流。。。美國最重要是真實資產回到美國,才能吸到金。。。

不是美金。
如果bitcoin係美國想割嘅韭菜

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-9-20 03:58 PM 發表
美國財長耶倫再促請國會,盡快提高國債上限或豁免遵守國債規定,以免美國政府因而沒現金支付開支而出現違約,令到美國地位永久弱化。
耶倫在《華爾街日報》發表署名文章,表示根據經濟學者與財政部官員普遍共識,兩黨如果不同意共同解決債務觸頂危機,將對美國經濟帶來災難性後果。...

https://static.hkej.com/hkej/images/2021/09/20/2917765_b1b98a2ca490b0313ef37e6930072d68_320.jpg
耶倫又真係幾搞笑下

引用:
原帖由 chan198999 於 2021-9-20 05:24 PM 發表

不是美元回流。。。美國最重要是真實資產回到美國,才能吸到金。。。

不是美金。
咁美國有d咩真實資產now唔係美國????

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-9-20 04:14 PM 發表
真系惡得較關。 豁免遵守國債規定, 從此任何對美國不利的都豁免遵守。 美國惡嗮。
甲甴黑暴最欣賞呢種民煮制度
自己問題永遠要其他人幫佢付責

印慢d都唔掂

已經係弱國啦,投票做假都可以做總統

引用:
原帖由 freemind1 於 2021-9-20 17:26 發表
有興趣可以youtube或微博睇宋鴻兵講解,美元係華爾街賺錢工具,蝕錢就由美國人埋單。
蝕錢應該由揸住美元嘅人埋單先啱

到美國

肥西倫又係度鳩呃扯貓尾了
全世界都唔信美國佬肯停止印「美陰紙」

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-9-20 03:58 PM 發表
美國財長耶倫再促請國會,盡快提高國債上限或豁免遵守國債規定,以免美國政府因而沒現金支付開支而出現違約,令到美國地位永久弱化。
耶倫在《華爾街日報》發表署名文章,表示根據經濟學者與財政部官員普遍共識,兩黨如果不同意共同解決債務觸頂危機,將對美國經濟帶來災難性後果。...

https://static.hkej.com/hkej/images/2021/09/20/2917765_b1b98a2ca490b0313ef37e6930072d68_320.jpg
將大通變冥通就得啦,張張過佰億!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-20 04:24 PM 發表

澳洲佬........
袋鼠都自身難保,食左老美堆核潛已經出晒血。

支持美國多發二萬億債券

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-9-20 05:44 PM 發表

袋鼠都自身難保,食左老美堆核潛已經出晒血。
咁冇架啦..........

引用:

妖言惑眾。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]