• 瀏覽: 27,354
  • 回覆: 232
  • 追帖: 2
尾國根本就已經係一個千蒼百孔欠全世界錢的弱國食緊老本,只有剩抵死撐嘅面子!

熱賣及精選
引用:
原帖由 高婉岩 於 2021-9-20 04:27 PM 發表

嘥氣點會爆,正如打機有金手指一樣,無限復活
冇人挑機就話姐

無錢比就永久變弱國,就算有都一百幾拾年走唔甩🤭

小弟吾係太信,什麼國際規則、什麼普世價值、什麼,,,,﹐什麼都是美國說了便算,就舉個例,世界警察 這個稱號,都係美國內部自已說了便算。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-9-20 04:34 PM 發表

耶倫根本就唔識搞美國盤數
盤數,其實真係只有 alan greenspan 先搞得掂

無論實行政策,定係齋出口術。佢老人家確實有一手

如果唔係,都唔會十幾年無論共和、民主2黨輪替,都無換佢
唔關事既
好似香港廢青咁..........點會聽人講, 講多2句話9你老屎忽點9佢, 要用自己方法
何況耶倫有頭有面..........更加唔會聽

鬼佬冇"虛心"呢樣野

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-20 04:01 PM 發表

印鈔機已經準備就緒.
長期印鈔係冇用架, 因為美金會唔值錢,  美國國內高通漲, 長期人地會月美元去買美國資產, 到時美國就大鑊.

係咪擔心唔夠印鈔機⋯⋯入口中國機囉

豁免遵守國債規定即係唔想還錢

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2021-9-20 04:40 PM 發表

長期印鈔係冇用架, 因為美金會唔值錢,  美國國內高通漲, 長期人地會月美元去買美國資產, 到時美國就大鑊.
印咗咁多美鈔,最多去到他國股巿喥,搞lee搞路搞垮,就此用這些美元購買他國優質資產,以極低價格,美元就有明正言順出路,兩個國家衰,都係美國會優先,國際資金會進入返美國,他國好,美鈔之前購買他國低價優質資產,就可以抵消失利透個金融巿場。

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-9-20 03:58 PM 發表

美國財長耶倫再促請國會,盡快提高國債上限或豁免遵守國債規定,以免美國政府因而沒現金支付開支而出現違約,令到美國地位永久弱化。
耶倫在《華爾街日報》發表署名文章,表示根據經濟學者與財政部官員普遍共識,兩黨如果不同意共同解決債務觸頂危機,將對美國經濟帶來災難性後果。...

https://static.hkej.com/hkej/images/2021/09/20/2917765_b1b98a2ca490b0313ef37e6930072d68_320.jpg
冇錢,係結構性問題,唔係一直去借,要諗住點還先至得㗎,有兩個方法,一,開源,諗下點樣賺多啲錢,二,諗下點樣減少開銷,佢滷味,真係好不負責任。
冇水就唔好搞咁多嘢啦,又重返呢度重返嗰度。

其實已經印緊銀紙,只係出嚟做吓戲

附件

America Debt 20210920.png(716.66 KB)

2021-9-20 04:50 PM

America Debt 20210920.png

乜糜蟈現不仲係強國咩

美國自己印嘅大富翁美元
你自己國家用返好了。。。。

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2021-9-20 16:47 發表

印咗咁多美鈔,最多去到他國股巿喥,搞lee搞路搞垮,就此用這些美元購買他國優質資產,以極低價格,美元就有明正言順出路,兩個國家衰,都係美國會優先,國際資金會進入返美國,他國好,美鈔之前購買他國低價優質資產,就可以抵消失利透個金融巿場。
印左錢流晒投資台灣越南同屎眼聯盟幾國,一抽走資金全部仆直

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]