• 瀏覽: 53,677
  • 回覆: 273
+10
引用:
原帖由 Island-Man 於 2021-9-20 15:53 發表

照你咁講,應該係美國𨶙先🤣🤣🤣
又係喎

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-9-20 02:02 PM 發表
美國與英國、澳洲另組同盟,向澳洲輸出核潛艇,搶去盟友法國對澳洲常規潛艇軍售大單。對中國而言,美國容許核潛艇技術擴散至澳洲,威脅實比澳洲獲得法國常規潛艇大得多。不過分析認為,拜登政府此舉鬧出美法外交風暴,再次損害美歐之間的信任,加上以法國為代表的歐盟軍事力量可能在印太地區出局,拜登聯合盟友遏制中國的大計恐得不償失。有歐洲專家直言,中國現在一定在笑。
核潛艇技術極其敏感,美英澳協議讓澳洲這個既無核武 ...
其實法國得個6千萬人口,好難同美國爭做西方大哥

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-9-20 02:10 PM 發表
今次既冇日韓,也冇歐州,反影純英血統先係盟友
以為Trump同志落台,中國未來有麻煩...
點知,換咗個智障隊友-敗登,真係天滅老尾!

典型的鬼打鬼!

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2021-9-20 04:11 PM 發表
典型的鬼打鬼!
花生都賣到斷市啦

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2021-9-20 04:11 PM 發表

以為Trump同志落台,中國未來有麻煩...
點知,換咗個智障隊友-敗登,真係天滅老尾!
拜登唔跟特朗普,會被美國人話對中國下跪的。所以美國邊個上台,都會繼續反華,因為控制兩黨既權貴,本身係反華。

不如英美同法開戰先。邊個贏澳洲就要買邊個潛艇。

中國心諗你狗咬狗又關我事?

以往英國和法國打過好耐仗

引用:
原帖由 19611691 於 2021-9-20 02:48 PM 發表

講乜柒?
台灣班雜種思想,我地香港人好難明白架。佢地以為係現貨出賣咁,其實仲有排都未有著落收貨呢。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-9-20 02:10 PM 發表
今次既冇日韓,也冇歐州,反影純英血統先係盟友
英語軸心國家己成聯盟!非英語國家要滾開!

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-9-20 04:27 PM 發表

台灣班雜種思想,我地香港人好難明白架。佢地以為係現貨出賣咁,其實仲有排都未有著落收貨呢。
澳洲收到貨果時,美國都破咗產,淪落為二線國家,澳洲政客真係痴線!

引用:
原帖由 CHS1 於 2021-9-20 03:21 PM 發表
核動力唔等於核彈
實際只係行遠d耐d
唔使過度解讀旣
現代大家都係靠嚇擺姿勢唔會真打
只有強弱懸殊先可能打
例如美對阿富汗伊拉克
以及將來大陸擒台灣
仲趕得切?交到現貨都2040年都似。到時中國一早已完成武統了。

尾國佬無錢啦,咪搶人生意🤭

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-9-20 04:35 PM 發表

仲趕得切?交到現貨都2040年都似。到時中國一早已完成武統了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]