• 瀏覽: 29,434
  • 回覆: 273
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 kamao2011 於 2021-9-20 02:10 PM 發表

香梘學生會 eat flower born
因此原文「在笑」會用上emoji 🤭來表達,還有膠燈花生圖

熱賣及精選
狗咬狗骨最好睇

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-9-20 03:05 PM 發表

好似香港啲傳媒早前一樣,咩同新冠疫苗有關咁,連人畀人打荷包都想話曾接種疫苗一樣咁滑梯。
係囉, 人地跳樓死都話佢上個月打過疫苗

有趣...有趣.

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-9-20 02:02 PM 發表

美國與英國、澳洲另組同盟,向澳洲輸出核潛艇,搶去盟友法國對澳洲常規潛艇軍售大單。對中國而言,美國容許核潛艇技術擴散至澳洲,威脅實比澳洲獲得法國常規潛艇大得多。不過分析認為,拜登政府此舉鬧出美法外交風暴,再次損害美歐之間的信任,加上以法國為代表的歐盟軍事力量可能在印太地區出局,拜登聯合盟友遏制中國的大計恐得不償失。有歐洲專家直言,中國現在一定在笑。
核潛艇技術極其敏感,美英澳協議讓澳洲這個既無核武 ...
係甘多年以來曾經受過歐美摧殘嘅國家,
依家食緊花生開緊香檳至真!

唔好講笑啦,歐洲佬都係白人至上主義者,點都會對美國下跪的。

民主自由包括埋自由買賣, 為左自由合約精神可擺埋一二邊!

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-9-20 02:10 PM 發表

今次既冇日韓,也冇歐州,反影純英血統先係盟友
係唔係盟友唔係重點,重點係比人搶走生意

睇民主國家狗咬狗,的確好

核動力唔等於核彈
實際只係行遠d耐d
唔使過度解讀旣
現代大家都係靠嚇擺姿勢唔會真打
只有強弱懸殊先可能打
例如美對阿富汗伊拉克
以及將來大陸擒台灣

係中國面前亂晒陣腳,橫衝直撞。核武軍備根本就係擺姿態大家靠嚇,邊個會真係發動核戰。點解搞成個歐美五眼真分裂。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-9-20 02:10 PM 發表

今次既冇日韓,也冇歐州,反影純英血統先係盟友
只對一半, 道芨多呢?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-20 02:27 PM 發表

睇歐盟做狗重好笑
歐盟都唔係第一次比美國佬賣朱仔啦
比中國反制裁應該幾辣,睇歐盟幾著緊要中國撤銷制裁就知啦

引用:
原帖由 19611691 於 2021-9-20 02:58 PM 發表

日本也不是味兒,AUKUS這軍事聯盟也弄醒東亞各國
根本你吾係 Anglo 白人都吾會侵你玩。 何況你系黃種人國家。 當你系次級。😔

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-20 03:31 PM 發表

比中國反制裁應該幾辣,睇歐盟幾著緊要中國撤銷制裁就知啦
冇架啦..........民主政治就一定係玩拖+陰9

大陸真係唔好理.........做好自己就穩贏

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]