• 瀏覽: 1,716
  • 回覆: 15
「泛民」大敗,香港有救。
有希望就會有幸福

選舉委員會選舉完滿結束,各界別分組選委已塵埃落定。今屆選委全名單如下:第一界別:飲食界(16席自動當選)1.盛智文、2.胡珠、3.梁志偉、4.方永

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/678585/選委會選舉-近14小時點票結束-改制後首場選舉40界別全名單出爐

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-20 11:25 AM 發表
有希望就會有幸福

選舉委員會選舉完滿結束,各界別分組選委已塵埃落定。今屆選委全名單如下:第一 ...
呢種選舉想做特首才有興趣。因為選委主要係選特首用。
5000人去哂會展投都得啦,唔洗分咁多站。

泛民沒落,香港先有救。

得4千人投票結果要14小時先出到黎,食濕米嘅

點乜野要14小時?!

引用:
原帖由 mooncake024 於 2021-9-20 12:17 PM 發表

呢種選舉想做特首才有興趣。因為選委主要係選特首用。
5000人去哂會展投都得啦,唔洗分咁多站。
好似人大咁3千人坐係人民大會堂投票機器100%投票率幾分鐘都出到結果啦!

點票程序一鑊泡, 有冇人要負責?

政府官員、工作人員效率低下, 應變能力負分, 百年未變

點算中心幾佰工作人員 4千幾票14小時才完結點票 真廢到無倫😫

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-20 11:25 AM 發表
有希望就會有幸福

選舉委員會選舉完滿結束,各界別分組選委已塵埃落定。今屆選委全名單如下:第一 ...
大咩敗姐,連閘都入吾到,講條毛咩,黃狗而家疴尿都無力啦

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-9-20 12:36 PM 發表
港人效率低人工貴,係咁架

一隻教畜都五六萬

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-9-20 12:36 PM 發表
以今時今日香港人能力,14小時算快了,我本來預佢三日架

引用:
原帖由 kkchan905 於 2021-9-20 12:56 PM 發表
點票程序一鑊泡, 有冇人要負責?

政府官員、工作人員效率低下, 應變能力負分, 百年未變
早20年前已睇到香港人缺乏競爭力,不過老本夠厚,而家先現形甘解

引用:
原帖由 ie7 於 2021-9-20 01:34 PM 發表

早20年前已睇到香港人缺乏競爭力,不過老本夠厚,而家先現形甘解
老本早食完,公務員質素和工作能力 每況愈下,經常甩轆和犯低級錯誤, 偏偏他們的人工又特別高,福利又特別好,又唔炒得,要我們納稅人為呢啲冗員埋單,無底深潭...諗起就激心!!!

咁多票差唔多啦

用14個鐘先點完幾仟票?!
當中一係有人想玩嘢唔合作,一係想拖長時間出古惑不過無機會, 想學上次區議會咁? 🤭

今時唔同往日嘞!🤗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]