• 瀏覽: 11,619
  • 回覆: 86
印尼佬話: 澳洲睇怕遲早要輸出澳傭, 搶我地飯碗. 啋9你都有味啦.

熱賣及精選
連印尼都唔俾面你, 澳洲佬真係好柒樣衰. 

條澳洲總理已經變成神憎鬼厭。除咗做美英隻狗之外,全世界都無人會同隻狗做朋友。

人人都睇唔起呢個背信棄義嘅反骨仔!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-9-20 11:10 AM 發表

澳媒9月18日報道,印尼取消澳洲總理莫里森(Scott Morrison)訪問首都雅加達的行程。澳洲天空新聞台(Sky News Australia)18日稱,莫里森本計劃本

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210919/516294155266166784810346.jpeg/69BLm9VwcvZF7VtPog_U36ByP29JPF5ucm0DNHJtAzQ?v=w1280r16_9
核潛危害印尼

袋鼠總統仲唔搵窿捐嘅!?🤭

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-9-20 12:18 PM 發表

x2

澳洲一直想做南太平洋霸主,五十年代曾經擁有過一艘航母

中國只是澳洲擴軍的藉口(借中國令美國大哥對澳洲開綠燈),實際上,澳洲根本不是對付中國,而是對付南太平洋國家,例如新西蘭、印尼、其他南太平洋小島國

澳洲對印尼根本有領土野心,所以印尼非常介意澳洲擴軍意圖
在8,90年代,澳洲的假想敵人便是印尼,論軍力印尼比澳洲強大所以當年澳洲很怕印尼會入侵國土

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-9-20 11:10 AM 發表

澳媒9月18日報道,印尼取消澳洲總理莫里森(Scott Morrison)訪問首都雅加達的行程。澳洲天空新聞台(Sky News Australia)18日稱,莫里森本計劃本

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210919/516294155266166784810346.jpeg/69BLm9VwcvZF7VtPog_U36ByP29JPF5ucm0DNHJtAzQ?v=w1280r16_9
因為袋鼠佬搞核潛,威脅最大的就係印尼。

引用:
原帖由 jsmleung02 於 2021-9-20 05:31 PM 發表

在8,90年代,澳洲的假想敵人便是印尼,論軍力印尼比澳洲強大所以當年澳洲很怕印尼會入侵國土
其實阿水會入侵佢咩?呢個世界唔係個個都好似美國咁咁鍾意打人嘅。袋鼠佬咁諗法,有啲似醜港女,自己已經醜,但就成日幻想畀人非禮一樣。

引用:

呢條友都有今日喇

小小一個印尼,都唔放你在眼內。

醒目,呢d時候緊係要避一避

澳豬真是牛奶仔

其實印尼佬一直都喺唔妥土澳㗎,何況土澳宜家仲要玩埋核潛艇。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]