• 瀏覽: 61,261
  • 回覆: 8
+6
你啲生果有蟲 一係學澳洲咁焗焗佢先

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-19 11:16 PM 發表
賺大陸錢去買高價過期軍火打大陸仲好意思出聲賣比美國立陶院澳洲咪好囉
再唔係拎啲生果去法國換潛艇 可能得

引用:
原帖由 加燦 於 2021-9-19 11:17 PM 發表

恐怕菜菜子日食夜食都食唔晒喎.
咁食法 台灣有冇藥廠生產糖尿藥 有既可以賺多筆

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-19 11:18 PM 發表
香港係時候跟國家政策停買台灣食用品
政府冇撚用 連食撚死人既萊豬都好似冇禁

引用:
原帖由 夢膠膠 於 2021-9-19 11:56 PM 發表
香港人又有平生果食😂😂FB又有大量呆灣生果乾賣😂😂呆灣鳳梨呢,仲有冇人買
邊忽平 香港啲良心小店見咁多傻仔搶 即刻加價😃

引用:
原帖由 diy02212920 於 2021-9-20 03:20 AM 發表
上次禁鳳梨台灣又咪轉出現口其他國家一樣大賣!
今次咪一樣幫台灣出口去外國又咪一樣有生意做!吹佢地吾脹!
啱呀啱呀 台灣生果又平又靚 依家唔係大陸唔買 係台灣唔賣 一早應該係咁

引用:
原帖由 Davidasdfg 於 2021-9-20 10:53 AM 發表

中台一家人,我們要支持台灣,也支持中國,中國比台灣進入全球,可能做國家代言人。
等台灣同中國正式簽左和平協議先再講
台灣一日拒簽 一日都仲係敵對狀態

引用:
原帖由 將軍澳巴治奧 於 2021-9-20 10:56 AM 發表
每人又食幾十斤咪得羅
學師兄話齋 高端出糖尿藥又賺一筆

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-9-21 12:31 AM 發表

中國唔買澳洲龍蝦、紅酒后,中國對澳洲嘅影響力明顯下降咗。以前中國影響到澳洲某些政府阻止反中共人士參加當地華社甚至主流社會嘅文娛活動。依家無能為力咗。
台積電個例子你專登倒轉嚟講混淆視聽。但長期唔供貨,停止接觸,絕對會削減相互之間嘅影響力。
你講既野全部都係要睇對方
今次影響既係綠營票倉 本來就係借大陸招安搵大陸笨 同影響力冇任何關係
老老實實 以國民黨係台灣既處境 某程度係證明左台灣人既選擇同立場
就算大陸封殺哂所有同台灣既經貿往來都唔會有更負面既影響
畢竟依家差唔多去到臨戰狀態 大家都唔想第一槍由自己開而已

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]