• 瀏覽: 61,249
  • 回覆: 293
+6
點解台灣唔俾中國疫苖進口,世衛都話中國疫苖有效。

有害蟲都迫人買,咁惡既😅

引用:
原帖由 dtw 於 2021-9-19 11:03 PM 發表
內地明起停台灣釋迦和蓮霧進口  蔡英文斥違貿易規範內地當局明日起,暫停台灣的釋迦(內地稱:番荔枝)和蓮霧進口,海關總署指,今年以來

內地當局明日起,暫停台灣的釋迦(內地稱:番荔枝)和蓮霧進口,海關總署指,今年以來多次在台灣進口的釋迦和蓮霧,驗出有害生物,為防範植物疫情風險,依據大陸有關法律法規和標準,暫停受理台灣這兩種生果報關。內地在3月以驗出有害生物為由,暫緩進口台灣鳳梨 ...
其實台灣都幾攪笑, 批評大陸極不友善。。。佢老味早幾年, 韓國瑜攪經濟引陸客觀光就話人反骨。。。想問下台灣又對大陸做左d 咩友善舉動? 

菜省長府門外大道,興建蔬果批發市場就可直接當面解決問題!

台灣只係中國一個省份有咩資格嘈?

立陶完正係無蓮霧,釋迦賣。
雞就好!

引用:
原帖由 dtw 於 2021-9-19 11:03 PM 發表
內地明起停台灣釋迦和蓮霧進口  蔡英文斥違貿易規範內地當局明日起,暫停台灣的釋迦(內地稱:番荔枝)和蓮霧進口,海關總署指,今年以來

內地當局明日起,暫停台灣的釋迦(內地稱:番荔枝)和蓮霧進口,海關總署指,今年以來多次在台灣進口的釋迦和蓮霧,驗出有害生物,為防範植物疫情風險,依據大陸有關法律法規和標準,暫停受理台灣這兩種生果報關。內地在3月以驗出有害生物為由,暫緩進口台灣鳳梨。台灣的農委會資 ...
你呆灣真on9,你賺我錢,買軍火來對付我,我唔打柒你都偷笑啦

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-19 11:24 PM 發表

所以澳門得爺心…香港陰奉陽違
香港政府做野求L其HEA做連國家名寫錯都冇人出聲點會跟。

做得好,抵制呆畜

台灣你啲水果乜嘢質素大家心照啦,上次的鳳梨又話自己幾無辜之後個結果呢?

武漢肺炎唔好出口。

引用:

內地當局明日起,暫停台灣的釋迦(內地稱:番荔枝)和蓮霧進口,海關總署指,今年以來多次在台灣進口的釋迦和蓮霧,驗出有害生物,為防範植物疫情風險,依據大陸有關法律法規和標準,暫停受理台灣這兩種生果報關。內地在3月以驗出有害生物為由,暫緩進口台灣鳳梨。台灣的農委會資 ...
買你生果 之後你就去買過期軍火

有錢身痕 抵死 自作自受

叫香港班黃屍買晒佢啦,
睇下食得幾多

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-19 11:16 PM 發表
賺大陸錢去買高價過期軍火打大陸仲好意思出聲賣比美國立陶院澳洲咪好囉
年年搞漢奸演習,假想敵係邊個自己知啦

引用:
原帖由 hlover96 於 2021-9-19 11:12 PM 發表
升米恩 斗米仇
大陸單方 讓利,還讓出天經地義?
幫忙只可適可而止。

幫到盡返成仇人
見得多!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]