• 瀏覽: 65,302
  • 回覆: 407
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 vvoy 於 2021-9-19 05:00 PM 發表
徐福後代
咁都算新聞 ?
徐福後代就唔係漢人啦, 秦國後人。

唔係好熟,唔好認親認戚!

引用:
原帖由 mrredred 於 2021-9-19 06:36 PM 發表

Idiot haha
Korean were 朝鮮族 , an upgrade version of dongbei prc and north korean only hahaha 
連中文都唔識
死開啲

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-19 05:08 PM 發表

國 內 的 朝 鮮 族 同 韓 國 人 血 緣 相 近
Of course haha 北朝鮮 南朝鮮 were same haha
Prc dongbei many 朝鮮 people from many years ago such as few hundreds years before hahahaha 

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-9-19 06:39 PM 發表

連中文都唔識
死開啲
That's you idiot hahaha 
Sucker is everywhere 
Diao si ,la dao bei wakaka

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-9-19 04:54 PM 發表
日本研究團隊9月18日在美國科學雜誌上提出新學說,認為現代日本人可能是中國漢族等東亞民族的後代。這意味着古墳人可能為現代日本人(1945年至今)的直系祖先。

據日本《朝日新聞》9月18日報道,日本金澤大學和鳥取大學等學術機構構成的國際研究團隊9月18日在美國科學雜誌《science advances》上發表論文,在分析石川縣金澤市發現的約1500年前古墳時代人骨的DNA過程中發現,古墳人DN ...
不是發生戰爭……係日本侵略中國

日本妹正

引用:
原帖由 富加美 於 2021-9-19 06:38 PM 發表

徐福後代就唔係漢人啦, 秦國後人。
明白
原來你不是男子漢

引用:
原帖由 mrredred 於 2021-9-19 06:41 PM 發表

That's you idiot hahaha 
Sucker is everywhere 
Diao si ,la dao bei wakaka
ばかやろう

聽聞漢人腳趾尾腳甲有斷開,我都有,一睇未知係未

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2021-9-19 06:26 PM 發表

我覺日本人似廣東人多過似東北人
你估計應該唔正確,上邊都講左啦。 日本古墳時代,同東亞人特徵好近。而且比之後個彌生時代人種 特徵仲多。
即系日本係有兩種東亞人祖先。
而大陸學者係考古中國領土個古代遺址個陣有幾個推論比較符合呢種情況。
古墳估計係由大陸山東 浙江附近出發過去,係遠古時代。 南方人,你講廣東,正確一半。
而彌生人,精彩!今日追DNA比較接近中國東北古代一個民族:
扶餘
扶餘係好偉大一個東北民族。因為佢地後代誕生左一個強國:高句麗!
扶餘本來住係最北個黑龍江省同俄羅斯境內。 因為受到一個極度兇狠個強敵攻擊,佢地往南走到今日大陸遼寧省,同朝鮮半島,日後形成高句麗國。同時史料專家估計,應該仲有一支,係躲避強敵個陣,大規模渡海。到左日本。所以DNA特徵相當接近!

……講多件野,搞到扶餘族要走難,從而誕生北韓部分祖先,又極有可能誕生日本歷史個位兇狠強敵係邊位?

呢位咁兇狠個民族古代名叫:肅禛
後名:女真!
日本世仇。
所以後來日本打大清個陣,可能DNA發作,落手好重

咁中國咪要統一日本

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-9-19 06:43 PM 發表

ばかやろう
間違えなく(笑)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]