• 瀏覽: 49,170
  • 回覆: 249
  • 追帖: 2
+53
引用:
原帖由 1000day 於 2021-9-19 04:37 PM 發表
彭博社報道,科學家發現,老撾北部石灰岩洞內蝙蝠身上的冠狀病毒,與造成人類大流行的新冠病毒有一個關鍵的共同特點,使科學家更接近找到新冠病毒的

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210919/516245198162890752924130.jpeg/ckWgNHsZD2jCYXBy6Q14PkKS6pTb4zKzkGLAlJBiwJQ?v=w1280r16_9 ...
咪係比人捉去做野味累事囉

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-9-19 11:31 PM 發表

你就真係又出嚟獻醜呀,新冠疫情從未大規模傳入中國,就可以推論出源頭「絕對」「可能」就係大陸本身,呢啲咁可笑嘅推論真係咁都講得出口,所以咪話你成日講嘢都係自以為是囉。
1. 從未大規模傳入中國,咁即係小規模傳入中國囉,咁都解錯人地句說話。就係因為由外地傳入咗中國小部份地區,所以中國先至無爆到全國都係。你睇下歐美各國啦,大部份都係爆到全國都係,即係話佢地自己已經傳播咗好耐都無發現。
2. 你又 ...
你詆毀鄰國係源頭,離間民族感情,
絕對都係危害國家安全的行為!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-9-19 11:34 PM 發表

你詆毀鄰國係源頭,離間民族感情,
絕對都係危害國家安全的行為!
點呀,俾我踢爆咗無晒面,又玩轉移視線呀。
哈哈哈,你好瘀呀。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-9-19 11:38 PM 發表

點呀,俾我踢爆咗無晒面,又玩轉移視線呀。
哈哈哈,你好瘀呀。
我踢爆你透過詆毀鄰國係源頭,
離間民族感情,危害國家安全的行為。

你居然話我轉移視線,意圖掩飾罪行,
完全無悔改之心,足見卑劣程度。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-9-19 04:48 PM 發表
美國肺炎
美國終於搵到人做替死鬼了

猿國勇:隻蝙蝠仔由中國飛去老撾

曱甴身上的病毒仲恐怖啦,據科學家研究得係來自尾角

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-9-19 11:34 PM 發表

咪係比人捉去做野味累事囉
最賤下面個死人渣0號病人!

附件

hqdefault.jpg(30.73 KB)

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-9-19 11:44 PM 發表

完全係悔改之心,足見卑劣程度。
哈哈哈,繼續死雞撐飯蓋啦,你以為講呢啲嘢就可以轉移視線咩,真係唔知醜呀。
引用:
你就真係又出嚟獻醜呀,新冠疫情從未大規模傳入中國,就可以推論出源頭「絕對」「可能」就係大陸本身,呢啲咁可笑嘅推論真係咁都講得出口,所以咪話你成日講嘢都係自以為是囉。
1. 從未大規模傳入中國,咁即係小規模傳入中國囉,咁都解錯人地句說話。就係因為由外地傳入咗中國小部份地區,所以中國先至無爆到全國都係。你睇下歐美各國啦,大部份都係爆到全國都係,即係話佢地自己已經傳播咗好耐都無發現。
2. 你又話「絕對」,又「可能」,咁即係絕對呢還是可能呀,你已經係自相矛盾啦。
成日講埋啲嘢就係你自己以為自己講得好合理,但就永遠都係自己作埋啲所謂道理出嚟。
「老撾北部貼近大陸雲南,老撾蝙蝠絕對可以飛入雲南,將病毒傳入雲貴成為源頭」請問你攞到證據出嚟咩?成日自己作就當理據,呢啲咪叫做主觀偏見囉。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-9-19 11:44 PM 發表

睇下你啦,為咗要轉移視線遮醜,但係就連思維邏輯都無。
引用:
原來有悔改之心,竟然係卑劣嘅,你啲是非觀又真係差到無人能及嘅。
不過又啱嘅,好似你呢種自己衰咗又唔肯認衰,咁無恥嘅人,當然係唔會有悔改之心啦。因為在你看來,有悔改之心就係俾劣嘛,所以你咪不斷要死雞撐飯蓋去掩飾你嘅錯誤囉。

是否蝙蝠能製造病毒?

快啲出解放軍打九佢

引用:
原帖由 hkc1981 於 2021-9-19 04:56 PM 發表
問吓袁教授
袁教授喜歡見香港傳媒多過科學文獻。原因?能力問題。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]