• 瀏覽: 49,275
  • 回覆: 249
  • 追帖: 2
+53
引用:
原帖由 阿里膠膠 於 2021-9-19 10:49 PM 發表

病毒跟本來自歐美實驗室
美國實驗室搬左去老窩山洞?

似乎證據愈來愈接近大陸係源頭。
老窩貼近大陸雲南,傳畀大陸人,令大陸成最早爆疫地,
係絕對有可能。

已證實是美國

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-9-19 10:51 PM 發表
美國肺炎 濫殺無辜!!! 
佢老味向來無人格, 成日輸出戰亂, 專發死人$$$$$$$$$$$$$$!!!
成日什麼 普世價值, 又什麼 民主, 公義, 人權, 實際濫殺無辜, 殺人不見血!!!
毒害完人地個國家, 拍拍個 囉就走人, 留返堆蘇州屎 無辜的本地人嘆!!!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-9-19 10:51 PM 發表

美國實驗室搬左去老窩山洞?

似乎證據愈來愈接近大陸係源頭。
老窩貼近大陸雲南,傳畀大陸人,令大陸成最早爆疫地,
係絕對有可能。
新冠疫情從未大規模傳入中國,只有小規模零星傳入個案
散播未經證實的謠言,是違反國安法,請黃人自重

大可疑是美國老撾實驗室攪出來

一早就知老尾攪出沎

原來又是尾國喊賊捉賊

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2021-9-19 10:55 PM 發表

新冠疫情從未大規模傳入中國,只有小規模零星傳入個案
散播未經證實的謠言,是違反國安法,請黃人自重
你都識講「新冠疫情從未大規模傳入中國」,
所以源頭絕對可能就係大陸本身,
老撾北部貼近大陸雲南,老撾蝙蝠絕對可以飛入雲南,將病毒傳入雲貴成為源頭,
再係「九省通衢」的武漢爆發

你掩飾真相,破壞中共「光明磊落」的國際形象,
離間中共興國際的感情,企圖孤立本來「朋友遍天下」的中立
意圖危害國家安全!

武漢肺炎咪就係答案囉。

人之初大大

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 麻醉 於 2021-9-19 07:17 PM 發表
中國大陸人民乜鬼都食、2003先食咗個沙士出嚟、再係咁乜都食、只會又有第二種病毒產生😰😰😰😰
咁你有無食雞鴨鵝呀,禽流感喎,所以地球人食禽鳥就食出個病毒來。
咁你有無食豬呀,又有豬流感喎,所以地球人食豬就會食出個病毒來。
咁你有無食牛呀,又有瘋牛症喎,所以地球人食牛就會食出個病毒來。
做人唔好咁無知啦,動物傳播病毒俾人類,係必然會出現嘅。歐洲都出現過水貂感染新冠病毒的個案,咁嗰啲同水貂接觸嘅人都一樣會受到傳染,所以,你話中國大陸人民乜鬼都食就咗啲病毒出嚟係錯嘅。況且,全世界都有人食不同種類嘅動物,並唔係只有中國大陸人,野味呢啲嘢係全世界都有人食,你以為只有中國大陸人食只係你嘅偏見。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-9-19 11:03 PM 發表

你都識講「新冠疫情從未大規模傳入中國」,
所以源頭絕對可能就係大陸本身,
老撾北部貼近大陸雲南,老撾蝙蝠絕對可以飛入雲南,將病毒傳入雲貴成為源頭,
再係「九省通衢」的武漢爆發

你掩飾真相,破壞中共「光明磊落」的國際形象,
離間中共興國際的感情,企圖孤立本來「朋友遍天下」的中立
意圖危害國家安全!
你就真係又出嚟獻醜呀,新冠疫情從未大規模傳入中國,就可以推論出源頭「絕對」「可能」就係大陸本身,呢啲咁可笑嘅推論真係咁都講得出口,所以咪話你成日講嘢都係自以為是囉。
1. 從未大規模傳入中國,咁即係小規模傳入中國囉,咁都解錯人地句說話。就係因為由外地傳入咗中國小部份地區,所以中國先至無爆到全國都係。你睇下歐美各國啦,大部份都係爆到全國都係,即係話佢地自己已經傳播咗好耐都無發現。
2. 你又話「絕對」,又「可能」,咁即係絕對呢還是可能呀,你已經係自相矛盾啦。
成日講埋啲嘢就係你自己以為自己講得好合理,但就永遠都係自己作埋啲所謂道理出嚟。
「老撾北部貼近大陸雲南,老撾蝙蝠絕對可以飛入雲南,將病毒傳入雲貴成為源頭」請問你攞到證據出嚟咩?成日自己作就當理據,呢啲咪叫做主觀偏見囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]