• 瀏覽: 2,704
  • 回覆: 11
中美俄核武競賽白熱化、朝鮮半島核危機升溫之際,美國海軍上周六(18日)公布,一艘戰略核潛艇前一天在佛羅里達州水域,成功接

美國試射導彈不論陣容及武器性能都不及中俄,何來(威懾)!?
方向報導始終偏向老尾,時代早已不同,老美呢啲又窮又自私的國家,早巳如印度般成為第三世界國度,不知所謂!!!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0919_00992_001.html

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
示弱

引用:
原帖由 冷眼旁觀 於 2021-9-19 10:45 AM 發表
所以呢個世界, 拳頭夠硬先係真理!
「大殺傷力武器」才是王道。
否則中俄朝一早變作伊拉克了。

係咪提醒中俄,學美國賣核潛艇俾澳洲咁,賣核潛艇俾朝鮮?

引用:
原帖由 VeryTall 於 2021-9-19 10:59 AM 發表
解放軍也無辦法.
米田共和國算什麼?

引用:
原帖由 denniscwip 於 2021-9-19 11:20 AM 發表

「大殺傷力武器」才是王道。
否則中俄朝一早變作伊拉克了。
巴比倫曾經是「世界第四大軍事強國」

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-9-19 11:25 AM 發表
係咪提醒中俄,學美國賣核潛艇俾澳洲咁,賣核潛艇俾朝鮮?
朝鮮咁窮買唔買得起,不過可以賣比伊朗

引用:
原帖由 k514 於 2021-9-19 11:49 AM 發表

朝鮮咁窮買唔買得起,不過可以賣比伊朗
賣比伊朗都傷唔到老美,應該賣去南美洲嗰啲同美國有牙齒印嘅國家。

打唔打得贏塔利班?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]