• 瀏覽: 60,770
  • 回覆: 232
  • 追帖: 1
+5
長沙灣海麗商場一間麵包店今(19日)發生傷人案,上午7時39分左右一名男子闖入麵包店,見人就斬,兩名店員及一名麵包師傅受傷送院。店員黃小姐事發

一哥又話佈防咗五、六千警力、仲有便衣既? 恐襲依然發生!!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/678 ... utm_medium=referral

「一係深閨、一係澳門」
呢輪班曱甴失常性??雖然不嬲佢地都冇常性, 見上年紀就斬??

前幾天就3X碎就拿開山刀斬阿伯
而家就41碎就拿刀想劈兩上年紀女工頭??

好狠毒喎, 死曱甴

其實 , 麵包師父或收銀位都有刀的, 仲好長的, 我去A1買合桃包都叫銀幫我切開包成幾舊, 

做咩唔拿刀片Q隻死曱甴??那師父揾手去擋??

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-19 10:49 AM 發表
另輪班曱甴失常性??雖然不嬲佢地都有常性, 見上年紀就斬??

前幾天就3X碎就拿開山刀斬阿伯
而家就41碎就拿刀想劈兩上年紀女工頭??

好恨毒喎, 死曱甴
治安愈來愈差!!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-19 10:51 AM 發表
其實 , 麵包師父或收銀位都有刀的, 仲好長的, 我去A1買合桃包都叫銀幫我切開包成幾舊, 

電光火石之間既事, 常人邊有禁多準備?拍戲咩?!

有殺冇賠事件重現?

麵包點做錯甚麼

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-19 10:51 AM 發表

斬人者有準備,店員突發下,點會想到咁多?

引用:

整麵包,揸碌棍都好嘛!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-9-19 10:57 AM 發表
麵包點做錯甚麼
會唔會, 兇徒跟二女, 有「三角糾纏」私怨呀??

警察去晒做政治工作
小市民只能自求多福

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-9-19 10:57 AM 發表
麵包點做錯甚麼
斬人兇徒白己都唔知

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-9-19 10:58 AM 發表

整麵包,揸碌棍都好嘛!
咪係, 麵包師父支檑漿棍都唔講得笑, 隻凶徒又唔係渣屠龍刀, 支檑漿棍應擋得住喎

引用:
原帖由 天外有天se 於 2021-9-19 11:00 AM 發表

斬人兇徒白己都唔知
佢唔係又白卡人士嘛

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-19 11:01 AM 發表

佢唔係又白卡人士嘛
九成九係

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]