• 瀏覽: 60,782
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
+5
長沙灣海麗商場一間麵包店今(19日)發生傷人案,上午7時39分左右一名男子闖入麵包店,見人就斬,兩名店員及一名麵包師傅受傷送院。店員黃小姐事發

一哥又話佈防咗五、六千警力、仲有便衣既? 恐襲依然發生!!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/678 ... utm_medium=referral

「一係深閨、一係澳門」
引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-19 10:49 AM 發表
另輪班曱甴失常性??雖然不嬲佢地都有常性, 見上年紀就斬??

前幾天就3X碎就拿開山刀斬阿伯
而家就41碎就拿刀想劈兩上年紀女工頭??

好恨毒喎, 死曱甴
治安愈來愈差!!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-19 10:51 AM 發表
其實 , 麵包師父或收銀位都有刀的, 仲好長的, 我去A1買合桃包都叫銀幫我切開包成幾舊, 

做咩唔拿刀片Q隻死曱甴??那師父揾手去擋??
電光火石之間既事, 常人邊有禁多準備?拍戲咩?!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-9-19 10:57 AM 發表
麵包點做錯甚麼
會唔會, 兇徒跟二女, 有「三角糾纏」私怨呀??

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-19 11:01 AM 發表

佢唔係又白卡人士嘛
好出奇吖?至怕係符合資格, 但又未出卡, 嗰班隱形人士!!

引用:
原帖由 airair08 於 2021-9-19 11:03 AM 發表

無計啦,無黃無犯民。。今年中秋保皇連月餅都慳反。。啲藍連月餅現金卷都無埋仲唔發窮惡🥱🥱
我家個區議員, 直頭神隱, 糧就照支!!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-19 11:08 AM 發表

政府看來應要考慮設立中途營, 看看這幫精神上要幫的人仕好喎, 俾佢地咁出黎, 巿民應有權帶刀傍身先掂!!
呢啲精神病人, 時好時壞, 防不勝防;出少啲街!!

引用:
原帖由 賭仔01 於 2021-9-19 11:11 AM 發表
係咪比小左錢啊
何以見得??

引用:
原帖由 天外有天se 於 2021-9-19 11:09 AM 發表

兇徒九成九係神經漢
生活壓力太大!!

引用:
原帖由 banmak 於 2021-9-19 11:14 AM 發表

帶住伸縮警棍都可以判無罪,袋把刀入去未斬人都未拉得,多得班髮官
不要瞄視法庭!!

引用:
原帖由 ~JW 於 2021-9-19 11:18 AM 發表
先了解, 唔好咁快作判斷發生乜事?
呢類街坊店舖, 唔排除兇徒跟二女熟悉;可能有私怨!!

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-9-19 11:23 AM 發表

工作煩重,生活壓力高,社會風氣敗壞,引致精神病患率高企。
可能跟社工「躺平」有關?!

引用:
原帖由 冷眼旁觀 於 2021-9-19 11:29 AM 發表

有傻人選佢有乜辦法?
我無選佢吖;不過係有好多白痴選佢, 今屆第三任啦!!

引用:
原帖由 前往遠方的魚 於 2021-9-19 11:29 AM 發表
收保護費,追債斬人都係?
依家無黑社會, 收保護費呢樣野~

引用:
原帖由 HKPOPO 於 2021-9-19 11:32 AM 發表
肯定又係條藍屎癡線廢佬斬人,屌!
廢老專搞三角情殺案!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]