• 瀏覽: 34,774
  • 回覆: 232
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-19 10:31 AM 發表

長沙灣海麗商場一間麵包店今(19日)發生傷人案,上午7時39分左右一名男子闖入麵包店,見人就斬,兩名店員及一名麵包師傅受傷送院。店員黃小姐事發

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210919/516196766584934400418520.jpeg/EW6ztElgFasQlpl080utlGbVIFG0Qg-ueUfOQHlHzkA

...
柒哥,世界各地全屋人都一心撲滅曱甴。
但曱甴依然會係各屋企出現。

熱賣及精選
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-19 10:31 AM 發表

長沙灣海麗商場一間麵包店今(19日)發生傷人案,上午7時39分左右一名男子闖入麵包店,見人就斬,兩名店員及一名麵包師傅受傷送院。店員黃小姐事發

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210919/516196766584934400418520.jpeg/EW6ztElgFasQlpl080utlGbVIFG0Qg-ueUfOQHlHzkA

...
黃屍狗曱甴西就係咁,小心!

恐怖,見人就斬

先了解, 唔好咁快作判斷發生乜事?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-19 11:08 AM 發表

政府看來應要考慮設立中途營, 看看這幫精神上要幫的人仕好喎, 俾佢地咁出黎, 巿民應有權帶刀傍身先掂!!
我3年前搬嚟天寰,半夜德朗邨、啟睛邨經常有人大大聲不停小老母狂鬧,有次我因為去德朗邨麥當奴買嘢食而順便查探下,原來係條神經佬企係德㓪邨、啟睛邨交界對住空氣大大聲不停小老母

所以要全城安裝人臉識別系統及天眼,阻嚇恐怖活動。果啲反對既人只是罪犯,因為犯法既人才怕安裝這些維持治安既工具。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-19 10:51 AM 發表

其實 , 麵包師父或收銀位都有刀的, 仲好長的, 我去A1買合桃包都叫銀幫我切開包成幾舊, 

做咩唔拿刀片Q隻死曱甴??那師父揾手去擋??
你估人有刀就可斬人架咩,只有曱甴無人性先做得到

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 天外有天se 於 2021-9-19 11:00 AM 發表

斬人兇徒白己都唔知
請問捉到兇徒嗎

今日投票曰又有恐襲

發生乜事?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]