• 瀏覽: 92,806
  • 回覆: 750
  • 追帖: 1
+5
所以我見到前面條撚樣藍屎廢佬用支畜寶比錢,我一定吊柒佢,阻住地球轉,好似食左豬油糕慢動作甘少那媽

引用:
原帖由 nbslast 於 2021-9-19 08:04 AM 發表

you are right!  我去7仔買嘢,  出面d L樣買10蚊嘢, 比電子支付, 搞咗成3O秒, 我都屌鬼!
如果有藉數我都會用 qr code比錢
否則電話google pay比visa算
都係一do完就走 唔需要開code

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 12345六 於 2021-9-19 07:14 AM 發表
發牌發得少就話冇競爭太多規管,
發牌發得多就話濫發,
點都有得鬧。
咪係咯,師兄講得啱
發得少又話唔夠用,都唔洗錢,點解發咁少
發多 d 比佢選擇又話濫
正七頭

引用:
原帖由 HKPOPO 於 2021-9-19 08:11 AM 發表
所以我見到前面條撚樣藍屎廢佬用支畜寶比錢,我一定吊柒佢,阻住地球轉,好似食左豬油糕慢動作甘少那媽
曱甴入冊,精彩人生,喎?

引用:
原帖由 hw1chan 於 19-9-2021 08:08 發表

手機會有人搶
搶左冇用,有支付密碼

八達通&支付寶都係電話到.
多個選擇, 睇情況用. 
唔識用或唔願用只係跟唔到時代改變.

引用:
原帖由 HKPOPO 於 2021-9-19 08:07 AM 發表
八達通係真香港人會用,方便易用簡單唔需要網絡,個D麻撚煩慢吞吞支畜寶冇得比
唔好咁on9
8仔同支付系統係有差別
唔計8仔小優惠 支付系統可以做好多野
好似交單 比ebanking更方便

8仔好處係實卡 係人都識用
辨識系統 可以完全借代會員卡
超快交易 趕巴士時超重要

引用:
原帖由 nbslast 於 2021-9-19 08:04 AM 發表

you are right!  我去7仔買嘢,  出面d L樣買10蚊嘢, 比電子支付, 搞咗成3O秒, 我都屌鬼!
直頭阻住地球轉,我即刻擺低番件貨唔買,唔通要我睇住你七碌表演。

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2021-9-19 07:40 AM 發表
支付寶hk , 新功能,滙款返去國內戶口
直接 港元 轉 人仔
係方便好多
真的嗎?

引用:
原帖由 HKPOPO 於 2021-9-19 08:11 AM 發表
咁你一定係鄉下仔
外國人比錢慢L到喊
係未成世人未去過鬼佬國家

二維碼有時掃唔到就掃唔到,第二日再去又掃到,即係鋪頭連線有機會有問題。
八達通用咁多年未試過嘟唔到,又方便又好用。

引用:

30秒都屌?你30秒幾百億生意上落?

引用:
原帖由 Xe 於 2021-9-19 08:01 AM 發表

你用餐廳食飯去比?
我慢慢坐 搵最藉數個方法找數都得
雲閃? boc pay? 支付? 微信? 定簽卡?

現在講緊 do 完就走呀 小額交易同交通
你睇地鐵,巴士,清一色八達通。

又係乜L嘢專家呀?
自己冇出路就唔好亂9up!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]