• 瀏覽: 29,043
  • 回覆: 209
+6
引用:
原帖由 男E 於 2021-9-18 11:21 PM 發表
有報道指職工盟總幹事蒙兆達已離開香港,前往英國。至今日晚上9時18分,蒙兆達於個人fb發文表示,由今日(18日)開始正式辭去職工盟總幹事一職,並於日前已離開香港。

他又指,自己未能與戰友在一起,為工盟走完最後一程,對事件感到萬分抱歉,認為社會形勢急劇惡化,個人面對的政治風險迫在眉睫,基於安全考慮,不得已作出緊急離港決定,直言「一種強大力量,逼使我必須在總幹事和爸爸兩個身份之間,作出痛苦和無奈 ...
早走早享受

送佢八個字: 出得黎行, 但唔想還!!

D豬西工友如何?
解散有冇水分

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-18 11:33 PM 發表

同手足早d見上帝
慶祝

無畏無懼原來只係口號

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-18 11:25 PM 發表
走得快好世界
之前有個阿婆走得快、所以犯民走佬一定有古怪,仲一身💩

D啲著草黃畜柒頭死淨把口,
你點對得住跟你嗰班狗畜呀!

身有💩😑

果日晏晝已開會傾,夜晚已上機,行程機票機位一要就有? 啲錢即日可調走? 有晒銀行內應及航空公司留定位,話走即走 !!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-18 11:25 PM 發表
走得快好世界
原來你係鼓勵搞完破壞就頭也不回咁走咗去,哩啲咪叫不負責任,冇承擔嘅懦夫行為

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2021-9-18 11:26 PM 發表
直言「一種強大力量,逼使我必須在總幹事和爸爸兩個身份之間,作出痛苦和無奈的抉擇。」

刮咗咁多黑金梗係飛去外國嘆世界啦,身體永遠最誠實,真係為香港為工人喎?
即係認錢唔認親,Y人不嬲都係咁

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-19 12:01 AM 發表

所以我幾時都話,最緊要身體健康
曱甴幾時都係曱甴,唔係走佬就係著草🤣

隔住十萬九千里都聞到佢身上好大陣屎味

一條垃圾癈, 正死PK!  
信佢班死PK D 天才, 真係 浪費 社會資源, 唔死都無用! 

引用:
原帖由 男E 於 2021-9-18 11:21 PM 發表
有報道指職工盟總幹事蒙兆達已離開香港,前往英國。至今日晚上9時18分,蒙兆達於個人fb發文表示,由今日(18日)開始正式辭去職工盟總幹事一職,並於日前已離開香港。

他又指,自己未能與戰友在一起,為工盟走完最後一程,對事件感到萬分抱歉,認為社會形勢急劇惡化,個人面對的政治風險迫在眉睫,基於安全考慮,不得已作出緊急離港決定,直言「一種強大力量,逼使我必須在總幹事和爸爸兩個身份之間,作出痛苦和無奈 ...
如果佢身有好多屎
應該冇機會走到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]