• 瀏覽: 74,834
  • 回覆: 437
+10
引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-18 06:13 PM 發表

真。歐洲超市成日都有澳洲紅酒減價大平賣。。。
即係無人要啦!要減價促銷!
歐洲唔計法國自己,賣平價紅酒有意大利同西班牙,益歐盟自己友都唔益你袋鼠國啦!!

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-9-18 17:37 發表

美國波音同法國空中巴士不嬲都係爭到你死我活啦

最好賣多D飛機俾塔利班

引用:
原帖由 Fromhell411 於 2021-9-18 06:12 PM 發表
我諗若澳洲擁有核彈頭中國一定唔會放過佢。
但無核彈頭洲際導彈嘅核動力潛艇要嚟做乜?
呢單交易好鬼吓!!
澳洲鬼掂核武就佢老哥都保佢唔住
佢老哥一保佢 成份核不擴散條約就廢紙張
中俄都係因為核不擴散條約 唔敢太明目咁支援伊朗同北韓

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2021-9-18 06:07 PM 發表

衹係 “相對” 多一點自主性

在把口上!
怕又再會有黃衫軍湧往巴黎?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-18 05:37 PM 發表
澳洲都算聰明仔,得罪歐盟,得罪中國,奶住美國換來一核潛艇,再換來打仗時第一批核攻擊名單。。。其實有無師兄分析下。澳洲得乜好處?
民主與自由

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-18 05:59 PM 發表

歐盟裡面,得德法兩個係核武國家。
夠實力地位對某大國說不。
德國係戰敗國,點可能會有核武

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-18 06:19 PM 發表

怕又再會有黃衫軍湧往巴黎?
歐洲一早比美國癈了軍事力量!

歐洲攪得到歐洲軍時
才另眼相看吧

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-18 17:44 發表

得到拜登既稱讚?
雖然拜登連澳洲總理個名都唔記得。

拜登又失魂 唔記得澳洲總理叫乜名https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=30174084
唔記得?澳洲總狸叫    「摸你身亅

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-18 05:37 PM 發表
澳洲都算聰明仔,得罪歐盟,得罪中國,奶住美國換來一核潛艇,再換來打仗時第一批核攻擊名單。。。其實有無師兄分析下。澳洲得乜好處?
加拿大扣留孟晚舟又得到D乜嘢,都是民主與自由

引用:
或者咁樣睇,澳洲得到咩好處係一件事,而作出呢個決定嘅相關人士得到咩好處又係另一件事

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-9-18 06:13 PM 發表

中國都好啲 話報復就報復
法國仲要睇佢老哥美國面色🤭
所以法國要係歐盟層面出手。
成個歐盟出手!

引用:
原帖由 briancccc 於 2021-9-18 06:14 PM 發表

9000億單開始左4年,法國前期準備人手安排備料都應該用左一半,澳洲話唔要就唔要的確好大件事,呢幾千億邊個埋單?
海軍中有軍事級潛艇既國家都唔少 但有冇錢買
同會唔會襯火打劫就唔知了🤭
法國海軍自己肯定用唔著🤭

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-9-18 06:08 PM 發表

12架又唔會一夜變出黎 仲要測試同好多野搞 
分分鍾依家起左半🤭
法國海軍自己又唔用依啲落後野 依壇野真係一野收左法國皮
唔少零件訂購可能已經簽晒約。
澳洲信譽破產。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-9-18 05:35 PM 發表
奧斯汀由2016從軍隊退休至今年做美國防長前都係開Austin Strategy Group顧問公司幫軍火商服務, 依家唔洗為佢地爭取大生意呀?

AUKUS意思係:  

一有事AU行先,UK睇多陣先出,US殿後出發

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]