• 瀏覽: 74,833
  • 回覆: 437
+10
引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2021-9-18 06:04 PM 發表
2016年簽
2030年交付
前期工作、採購有無得賠
12架又唔會一夜變出黎 仲要測試同好多野搞 
分分鍾依家起左半🤭
法國海軍自己又唔用依啲落後野 依壇野真係一野收左法國皮

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-9-18 06:01 PM 發表
為咗錢,平時稱兄道弟都無情講
稱兄道弟只係咀上。
錢?幾十年都只係向華盛頓傾流。

狗咬狗骨

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-18 05:37 PM 發表
澳洲都算聰明仔,得罪歐盟,得罪中國,奶住美國換來一核潛艇,再換來打仗時第一批核攻擊名單。。。其實有無師兄分析下。澳洲得乜好處?
紋誅痔疣了

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-9-18 06:08 PM 發表

12架又唔會一夜變出黎 仲要測試同好多野搞 
分分鍾依家起左半🤭
法國海軍自己又唔用依啲落後野 依壇野真係一野收左法國皮
同玩中國一樣,達爾文港、5G,話停就停

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-9-18 06:03 PM 發表

德國冇份 佢係二戰戰敗國 唔可以掂核
你啱!

洋鬼子狗咬狗骨係最好

我諗若澳洲擁有核彈頭中國一定唔會放過佢。
但無核彈頭洲際導彈嘅核動力潛艇要嚟做乜?
呢單交易好鬼吓!!

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2021-9-18 06:10 PM 發表

同玩中國一樣,達爾文港、5G,話停就停
中國都好啲 話報復就報復
法國仲要睇佢老哥美國面色🤭

引用:
原帖由 Fromhell411 於 2021-9-18 06:03 PM 發表
澳洲紅酒賣去歐洲????你認真嗎??
真。歐洲超市成日都有澳洲紅酒減價大平賣。。。

引用:
原帖由 Roberts 於 2021-9-18 06:03 PM 發表

德國無核武架,原本英法有,宜家成個歐盟得法國有核武咋
你啱。

引用:
原帖由 涼8狗大戰奶媽柒 於 2021-9-18 05:51 PM 發表
訂咗4年都唔俾貨,仲話人

呢篇文章講啲唔講啲,選擇報導,垃圾
9000億單開始左4年,法國前期準備人手安排備料都應該用左一半,澳洲話唔要就唔要的確好大件事,呢幾千億邊個埋單?

引用:
原帖由 晚間藍色腳毛 於 2021-9-18 06:04 PM 發表

換來嗰稱號 the fellow down under 「哩條友 低低地」
可憐莫理森用幾百億換來既稱號。

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2021-9-18 06:04 PM 發表
2016年簽
2030年交付
前期工作、採購有無得賠
賠少一亳都唔好俾日子佢過。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-18 05:37 PM 發表
澳洲都算聰明仔,得罪歐盟,得罪中國,奶住美國換來一核潛艇,再換來打仗時第一批核攻擊名單。。。其實有無師兄分析下。澳洲得乜好處?
原本C座大單位嘅中國同D座複式單位嘅美國爭做法團主席,你A座嘅澳洲納米單位無啦啦又要走出嚟幫D座拖唱C座。本來B座嘅東南亞國家甚至乎新西蘭都係中立,但你宜家D座無啦啦送隻大狼狗俾A座,你估係正隔離B座嘅業主宜家驚唔驚,會點諗?你係B座業主宜家仲會企邊面?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]