• 瀏覽: 74,809
  • 回覆: 437
+10
英,澳呢鑊可能係捉蟲入屎忽

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-9-18 05:56 PM 發表
澳洲背信放義
支持法國一切抵制措施 ...   
澳洲佬唔賠償找清條數,歐盟千祈唔好俾澳洲好過。
反正歐盟內最大既二五仔已經脫歐出局。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-18 05:59 PM 發表

歐盟裡面,得德法兩個係核武國家。
夠實力地位對某大國說不。
德國冇份 佢係二戰戰敗國 唔可以掂核

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-18 05:59 PM 發表

德國無核武架,原本英法有,宜家成個歐盟得法國有核武咋

澳洲紅酒賣去歐洲????你認真嗎??

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-18 05:37 PM 發表
澳洲都算聰明仔,得罪歐盟,得罪中國,奶住美國換來一核潛艇,再換來打仗時第一批核攻擊名單。。。其實有無師兄分析下。澳洲得乜好處?
換來嗰稱號 the fellow down under 「哩條友 低低地」

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-18 06:02 PM 發表

澳洲佬唔賠償找清條數,歐盟千祈唔好俾澳洲好過。
反正歐盟內最大既二五仔已經脫歐出局。
同意 !

一定要澳洲作出巨額賠償 ...

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-9-18 05:59 PM 發表

美國不嬲都係由軍火商同大財團操控, 政府只係代言人, 不過名目張膽搵個軍火商高層做防長真係離哂大譜

😡
俾夠錢就得。
美國人話 Money Talks.

引用:
原帖由 LauLQ 於 2021-9-18 05:57 PM 發表

自已弱當要要同人結盟,不過你用瀨字都得
當年中國點奶蘇聯咪點奶囉
中國點奶都無得罪咁多人,無做人打手

2016年簽
2030年交付
前期工作、採購有無得賠

到潛艇做好
總理都換人啦
打與唔打
佢睬你都傻
回佣以袋

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-18 05:46 PM 發表

記得過,先叫唔記得。拜登可能真系連佢乜名都唔知
蔡省長心碎了。
連澳洲總統個名都唔知/唔記得,她自己的名字。。。呵呵!

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2021-9-18 05:39 PM 發表
觀察到一點,歐盟之中,法國有點不同,相對地有少少自主性。
衹係 “相對” 多一點自主性

在把口上!

引用:

德國無核武,境內的核武器係由美國部署,歐洲只有英法俄(五常成員)有核武!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]