• 瀏覽: 35,919
  • 回覆: 102
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-9-18 03:22 PM 發表

冇乜人想做狗俠啩?!呢啲咁嘅阿媽咁都只係坐兩年真係便宜左佢,反而狗主要坐三年!
唔出奇喎!狗隻咬死人,狗主人犯了疏忽看管危險狗隻導致他人死亡罪,父母犯只了疏忽照顧兒童罪,所以父母判罪效輕。

狗國

垃圾西人

點解肚餓要留係車上?

困獸鬥

引用:
原帖由 8862 於 2021-9-18 03:38 PM 發表
狗主一定說我的狗好乖,不會咬人。
經典

RIP

緣盡

引用:
原帖由 123people 於 2021-9-18 03:57 PM 發表

唔出奇喎!狗隻咬死人,狗主人犯了疏忽看管危險狗隻導致他人死亡罪,父母犯只了疏忽照顧兒童罪,所以父母判罪效輕。
應該立法禁止寵物寄養?
今次似係暫託朋友照顧
點知個朋友放佢隻狗同自己個仔打擂台隻揪

咩車?可反鎖出唔到黎?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-9-18 01:28 PM 發表
政府常宣傳勿獨留兒童在家,以免發生意外,但其實獨留小朋友在車上一樣危險。英國一名爛玩母親,因要趕往參加派對,把自己9歲的兒子與朋友飼養的美國

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/a248a148d3b7cd4395a9882f27d4228a/stheadline/inewsmedia/20210918/_2021091812350830612.jpg ...
五毛話 假新聞 黑記者

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-18 02:26 PM 發表

美國係咁黐線
英國呀

小朋友一路好走

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-18 03:49 PM 發表
鬼佬好中意將D巨型犬同D BB 一齊玩, 我一直好反對, 成日比愛狗人士吊. 
鬥牛犬培養出來就是為了成為鬥犬,或者殺死其他他動物,不過好多洋人就是喜歡這種好鬥或者殺戮的感覺,飼養那些兇猛的惡犬,所以這種意外並不意外

Rip
有甘既老母,仲活到9歲 不簡單

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]