• 瀏覽: 14,500
  • 回覆: 122
  • 追帖: 1
+7
玩唔起就唔 L 好學人玩制裁

引用:
原帖由 MiracleZone 於 2021-9-18 05:14 PM 發表

你唔好作數據,中國係歐盟第三大貿易出口國
美國:18.2%
英國:13%
中國:10.5%
瑞士:7.44%
俄羅斯:4.09%

Source: https://trendeconomy.com/data/h2/EuropeanUnion/TOTAL
onX曱甴

附件

Screenshot_20210918_210503_com.android.chrome.jpg(252.29 KB)

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2021-9-18 09:04 PM 發表

onX曱甴
你話中國係歐盟第一大貿易出口國的確係錯
中國自2020年係歐盟第一大貿易夥伴,但唔係第一大貿易出口國

你到底分唔分清楚呀

引用:
原帖由 MiracleZone 於 2021-9-18 09:19 PM 發表

我唔係曱甴
係愛國愛港

你話中國係歐盟第一大貿易出口國的確係錯
中國自2020年係歐盟第一大貿易夥伴,但唔係第一大貿易出口國

你到底分唔分清楚呀
貿易有分貨貿和服貿, 識唔識?

提示: 違規內容已被屏蔽
歐盟唔干涉中國內政,唔制裁中國企業同官員,又何來有中國反制裁?

引用:
原帖由 rigby 於 2021-9-18 04:02 PM 發表

這種小學雞遊戲不應該再玩下去 ...
應該斷交!
可惜仲未有個夠底氣同中國斷交

美國佬都唔怕,怕你歐盟!

糜蟈最開心見到中歐交惡和內亂

係呀? 快啲同2千幾萬人做生意啦
唔好同10幾e人做啦 笨

想叫停去做美國走狗未去做攞,唔洗同我地中國人講咁多

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-9-18 10:41 PM 發表

呢個自閉症成日都玩禁言,可以比師兄你吋佢都係咁喇
呢隻ri柒頭仆街黃甴係唔會回覆

😂中國明益你?仲要中國求你應承?對等原則啊扑街在。你撤制裁中國先撤。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]