• 瀏覽: 26,148
  • 回覆: 118
+8
印度一項調查指出,孟買有86.6%成居民對新冠病毒有抗體,當中女性帶有抗體比率超過88%,較男性多出超過3個百分點。調查
印度一項調查指出,孟買有86.6%成居民對新冠病毒有抗體,當中女性帶有抗體比率超過88%,較男性多出超過3個百分點。

調查在上月8日至本月9日進行,抽驗8,600多名成年人的血清,當中近65%人已接種至少1劑疫苗,有抗體比例為90.26%,未接種疫苗人士的有抗體比例為79.86%。這顯示已接種疫苗人士體內的抗體明顯高於未接種人士。惟今次調查發現貧民窟及非貧民窟,有抗體人士的比例相若,與之前的調查不同。

印度是僅次於美國,全球確診病例第2多的國家,目前累計逾3,300萬宗,近日個案趨升。

莫非係染疫又好返嘅結果??!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210918/bkn-20210918050636168-0918_00992_001.html

三哥身體上有齊元素周期表

群體免疫出現了

群體免疫成功

天生天養,適者生存

英國做唔到嘅群體免疫 印度做咗物競天擇 適者生存 死唔去就變種

即有九成人中咗招

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-9-18 11:25 AM 發表
群體免疫出現了
與病毒共存,呢個將會係世界主流,零感染根本係on9想法。新加坡已經比香港早好多步睇通呢樣嘢。

引用:
原帖由 ingredient 於 2021-9-18 11:38 AM 發表

與病毒共存,呢個將會係世界主流,零感染根本係on9想法。新加坡已經比香港早好多步睇通呢樣嘢。
咁你移民啦

死唔去就有抗體 😓

引用:
原帖由 ingredient 於 2021-9-18 11:38 AM 發表

與病毒共存初期會犧牲唔少生命
零感染可能不可能,但可以減少死亡,當然最終可能都係要共存,但到時會有多啲治療方法

引用:
原帖由 RAy_1982zzz 於 2021-9-18 11:44 AM 發表

咁你移民啦
遲早都要跟,你只係唔面對現實。
後抗疫時代,真係要學外國經驗。

引用:

重點係要有對症嘅藥先至可以共存!!

科興定復必泰?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]