• 瀏覽: 19,602
  • 回覆: 196
+9
美軍上月聲稱成功在阿富汗,以無人機擊殺武裝組織「伊斯蘭國」(ISIS)分支「伊斯蘭國呼羅珊」(ISIS-K)一名炸彈客,粉碎其襲擊計劃,惟被指造成10名平民遇害,包括7名小童。美國中央司令部司令麥肯齊(Kenneth McKenzie)周五(17日)證實有關指控屬實,指出美軍當時所瞄準的車輛與ISIS-K行動無關,他就此承認出錯並致歉。

新疆所謂強迫勞動就日吹夜吹, 甚麼中國威脅世界安全嘅大話就日講夜講, 洗衣粉變大殺傷力武器, 毋需審判直接謀殺拉登滅口隱藏拉登同美畜嘅關系! 任由暴徒殺死卡達非滅口! 侯賽恩就由美畜支持嘅政府殺害!

美畜完全表現出係全球公敵!!!!!!!!!!!!!!! 求撚其其就可以殺死10個無辜平民, 係咪美畜腫桶同國防暴長應該負責? 美畜係有死刑! 呢種國際戰犯應該打毒針定問吊? 最少都無期徒刑啦!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/國際/article/20210918/s00005/1631925847261/阿富汗-空襲喀布爾致10死-美軍致歉認出錯稱目標與isis-k無關

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-9-18 10:15 AM 發表
美軍上月聲稱成功在阿富汗,以無人機擊殺武裝組織「伊斯蘭國」(ISIS)分支「伊斯蘭國呼羅珊」(ISIS-K)一名炸彈客,粉碎其襲擊計劃,惟被指造成10名平民遇害,包括7名小童。美國中央司令部司令麥肯齊(Kenneth McKenzie)周五(17日)證實有關指控屬實,指出美軍當時所瞄準的車輛與ISIS-K行動無關,他就此承認出錯並致歉。

https://fs.mingpao.com/ins/20210918/s00005/9f94a3a2c92171afdb5cec9fa3dac1a7.jpg ...
當年係伊拉克搵唔到大殺傷力武器,殺咗候賽因薩達姆的戰事,相信尾狗都犯咗戰爭罪行。
有無國際軍事法庭可以幫手控告尾國起碼要賠償?
定係一查尾國就會被制裁?
今次呢單殺10個平民,係咪又會草草了事?

美畜視別國人命如草, 恐怖活動又點會消失? 美畜人都應該醒覺自己搵d乜生出黎做領導人? 都要承擔呢d責任! 

911都怪唔得晒阿蓋達, 其實美畜自己責任仲大!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-9-18 10:15 AM 發表

https://fs.mingpao.com/ins/20210918/s00005/9f94a3a2c92171afdb5cec9fa3dac1a7.jpg ...
更正一下:
任由暴徒殺死滅口 果個係利比亞的卡達菲

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-9-18 10:20 AM 發表
美畜視別國人命如草, 恐怖活動又點會消失? 美畜人都應該醒覺自己搵d乜生出黎做領導人? 都要承擔呢d責任! 

911都怪唔得晒阿蓋達, 其實美畜自己責任仲大!
絕對係啦~
佢話人地911恐襲佢所以要發動阿富汗戰爭同埋伊拉克戰爭~
但佢有無教過啲國民點解人地會911恐襲佢而唔係其他國家?
點解人地要打佢?

以前畀無人機炸枉死嘅應該不計其數

USA=DSL (Double Standard Liar) 

SOrry囉。。仲想點😂😂😂

引用:
原帖由 top11 於 2021-9-18 10:21 AM 發表

更正一下:
任由暴徒殺死滅口 果個係利比亞的卡達菲
侯賽恩都係
當時嘅伊拉克政府咪一樣係美畜支持嘅暴徒

每年都殺錯一萬幾千人,咁又如何?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-9-18 10:24 AM 發表

侯賽恩都係
當時嘅伊拉克政府咪一樣係美畜支持嘅暴徒
好似捉咗番去吊死~

而卡達菲就由佢被暴徒係坑渠殺死~

戰爭罪行!一句道歉便可以不了了之嗎?

用無人機恐襲平民
殺咗7個小童啫!美國話道咗歉仲想點
不過嗰7個小童父母又可以成為新的炸彈客了。

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-9-18 10:31 AM 發表
戰爭罪行!一句道歉便可以不了了之嗎?
sorry囉, 唔好意思搞錯咗, 希望下次唔會啦! 重想點呀?

引用:

人哋炸佢哋平民就要人哋滅國
自己炸死人哋平民就講句 SORRY 當無事
民主大國喎,真係一個笑話。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]