• 瀏覽: 42,452
  • 回覆: 188
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-9-18 05:05 AM 發表

識睇一定睇法官評論,沈官出哂名多金句,係司法界黎明
點解其它媒體報導呢單案完全冇哂呢d精彩發言?
係咪法援署減左大狀人工,佢地罷工發脾氣?
代表兩位被告的大狀個名好陌生,點解唔搵戴啟思、夏博義、李柱銘、梁家傑、陳文敏、余若薇、駱應淦、潘熙.....呢類大佬?

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/court/1013-旺角兩男搶槍拒捕罪成今求情-官轟辯方無盡責呈案例-好似我仲著緊過你
可能6XX乾塘?

引用:
原帖由 nudelife0 於 2021-9-18 07:41 AM 發表
法官算唔算未判先有定論
唔係話個犯已認罪咩?

621基金一斷水源,全部辯方律師即刻hea做  

回頭看成個黑暴事件最得益就係班所所謂義務律師,上庭其實收足錢袋袋平安,仲有大把儍仔捐錢去啲乜乜基金,基本上佢哋出把口就大把人送錢俾佢地洗。所以為咗公平起見香港應該立法所有正在執業既律師不得公開參與政治活動同政黨如果唔係就取消佢地律師資格!包括建制和非建制!

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-9-18 08:04 AM 發表

可能6XX乾塘?
唔係乾塘,係用停止運作做藉口,錢就袋袋平安,曱甴嘅野關人隱事

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-9-18 05:05 AM 發表

識睇一定睇法官評論,沈官出哂名多金句,係司法界黎明
點解其它媒體報導呢單案完全冇哂呢d精彩發言?
係咪法援署減左大狀人工,佢地罷工發脾氣?
代表兩位被告的大狀個名好陌生,點解唔搵戴啟思、夏博義、李柱銘、梁家傑、陳文敏、余若薇、駱應淦、潘熙.....呢類大佬?

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/court/1013-旺角兩男搶槍拒捕罪成今求情-官轟辯方無盡責呈案例-好似我仲著緊過你
判咗至講

條柒古碌仲吾卜佳,揾左條67大劣屎Hea打,分分鐘座20碌

引用:
原帖由 天外有天se 於 2021-9-18 06:51 AM 發表

ching,睇個法官最後點判刑先至係重點,因為個法官而家做埋首被告嘅辯護律師
可以講多d嗎? 呢個case係法官做兩份工,法官+辯護律師?係唔係法官肯,就可以?

612都收左皮,大狀重邊有動力?是是但但啦
反正曱甴幾隻,坐幾耐都無所謂

早知去旁聽,睇下首被告聽到法官咁講個傻鳩樣

引用:
原帖由 異國王子 於 2021-9-18 06:30 AM 發表
傳說中的異務劣屍
異務收錢既劣屍!係唔包期他野的!

一分價錢一分貨呀!老爺

引用:
原帖由 poorman@LP 於 2021-9-18 06:24 AM 發表
大律師知道職工盟,618,教協分錢,呢班炮炭點會有錢比律師費,得小小法援費,緊係比較事事旦旦,呢啲嘢好正常,你估個個真係為公義咩,係為糧支就真!
個大狀一來懶,二來明知打埋一堂就完(肯定罪名成立),所以求L其,連例牌求情語句都唔講(要官奶奶鋤落黎先至講兩句)

個大狀唔做野,只識收錢,抵鬧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]