• 瀏覽: 18,875
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
+3
做乜又救情呀?
「死曱甴」,乜你唔係覺得自己做得好啱㗎咩?

18歲中五男生曾志健前年10月1日在荃灣遭警員射實彈槍傷,一名理工大學博士生衝向曾志健欲「救人」,但被警方制服,並被控暴動罪,經控辯雙方商討後,今(16日)在區域法院承認非法集結的交替控罪。辯方求情時指出,被告用10年完成學士及博士學位,學士以一級榮譽畢業,渴望成為科學家,為實現夢想更曾經歷兩次會考。法官押後至10月15日判刑,其間被告獲准保釋。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20210916/s00001/1631774459725/擬為中槍曾志健急救-理大博士生認非法集結保釋候判-求情稱冀當科學家

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-17 02:30 PM 發表
IQ博士咁既樣.............
可惜呢隻 OBJECT 個 IQ 太低

引用:
原帖由 IBMR51 於 2021-9-17 02:58 PM 發表
十年窗下苦讀,換來 監倉窗下囚犯一個,正戇鳩仔!!!🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭
呢啲典型讀得書多但係分唔到對錯

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-9-17 03:11 PM 發表
睇佢骨格精奇,絶非池中物,
一定係未來主人翁
佢對眼好兇狠
最好係監裡面坐成世,如果唔係,出返嚟一定會害死人。

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-9-18 02:11 AM 發表
藍絲學歷望麈莫及
唔怪之得佢哋呢啲落泊嘅人都被人叫「CONDOM」啦

引用:
原帖由 sng850 於 2021-9-17 08:31 PM 發表
冥報整篇報道都係想替被告曱甴 邱宏達 開脫罪行!😡
其實妓者只係抽下班「CONDOM」水,根本幫唔到乜嘢嘅。
因為 9 成市民包括你我都係 10 分醒,會明辦是非。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]