• 瀏覽: 2,497
  • 回覆: 16
+2
2019年黑暴之後,中央推出《港區國安法》及完善選舉制度的組合拳,香港由亂及治,然而組合拳還有重要的一招,就是中央在香港實施全面管治權。

據《堅雜誌》報道,全國港澳研究會副會長劉兆佳指出,香港未來的新管治形態,是中央對香港積極行使權力,並認真監督特區政府。

他說,中央將會主導建設一支幹練的「愛國者管治聯盟」,透過不同渠道物色政治精英,形成一股長遠而穩定的政治勢力,不會因特首換屆而有所動搖,而選舉委員會組成的改變,正是精英政治的體現。

絕對非常極度支持‘中央對香港積極行使權力,並認真監督特區政府。’

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/9240253-劉兆佳爆料:中央物色政治精英-組長期管治聯盟-2

做得好, 支持

港英餘孽收皮了

特首行返港英制由中央委派…議員委任把喇班黃人話懷念港英時代嘛

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-17 05:24 PM 發表
特首行返港英制由中央委派…議員委任把喇班黃人話懷念港英時代嘛
不用這么麻煩,距離2047也就只剩26年了,50年不變已經過了一半。
2047年,香港取消特區,轉為直轄市。

引用:
原帖由 robin09 於 2021-9-17 05:28 PM 發表

不用這么麻煩,距離2047也就只剩26年了,50年不變已經過了一半。
2047年,香港取消特區,轉為直轄市。
香港200萬人等不及2047已好積極用行動爭取中央盡快實行一國一制了
佢哋一大政績來的

唔可以俾林鄭連任 ...   

感謝犯民同攬炒派成功爭取

😆

黑暴死都唔用「安心出行」,但可以「安心上路」

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-17 05:24 PM 發表
同意 !

特首由中央委派
未必係壞事 ...

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-9-17 05:37 PM 發表

同意 !

特首由中央委派
未必係壞事 ...
香港人自己爭取攬炒的

做乜都假,最緊要炒林鄭。

使乜搞咁多野呀,索性廢左特首,廢左立法會,廢左行政會議,廢埋香港法院,全面由中華人民共和國委任黨書記管治,咁咪一天光晒囉,大家都係想咁樣囉係唔係呀?

不過咁喎,行得呢步就預左廢埋港元用人民幣,咁香港就唔駛旨意做國際都市,股票市場都唔駛玩啦,係咪好開心好過癮呢?

炒左林鄭同一班太監先,忍夠
鄧局長可以留低

2019年一年就等於過咗廿年,提早到達終點,快過時光機...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]