• 瀏覽: 22,475
  • 回覆: 99
+2
有無人可以話我知
北京究竟做咗d乜
個個話要抗行
先謝!

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-9-17 01:08 PM 發表
歐盟輪任主席國斯洛文尼亞總理揚沙據報去信歐盟各成員國領袖,呼籲他們和立陶宛站在同一陣線,抗衡中國大陸壓力。

路透社報道,揚沙在信中表示,中國大陸就台灣和立陶宛互設代表處,召回駐立陶宛大使,這種舉措應該受到譴責,認為會損害中歐關係。

他在信中強調,歐盟只有團結和採取一致的態度,才能成功抗衡中國大陸,強調歐盟必須與受壓的成員國站在同一陣線。

他在信中又指出,台灣是歐盟的重要夥伴。封信 ...
一些失敗的人, 一些失敗的國家, 總想在人世間刷存在感?

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-9-17 01:08 PM 發表
歐盟輪任主席國斯洛文尼亞總理揚沙據報去信歐盟各成員國領袖,呼籲他們和立陶宛站在同一陣線,抗衡中國大陸壓力。

路透社報道,揚沙在信中表示,中國大陸就台灣和立陶宛互設代表處,召回駐立陶宛大使,這種舉措應該受到譴責,認為會損害中歐關係。

他在信中強調,歐盟只有團結和採取一致的態度,才能成功抗衡中國大陸,強調歐盟必須與受壓的成員國站在同一陣線。

沒有最蠢,只有更蠢
與其眼紅中國飛快發展,
倒不如虛心請較如何增加國民收入
最重要是不受別國擺佈

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2021-9-17 10:29 PM 發表
有無人可以話我知
北京究竟做咗d乜
個個話要抗行
先謝!
眼紅中國短短幾拾年可以同美國抗衡

經濟,科技,急速發展,人民生活水準提昇

作為政治人物,要好自為之
 美國除左用錢收買之外
監聽亦是手法
捉到你罪證
要你做乜都得

引用:

德,英,法帶頭絕交先有壓力。你哋啲豆丁冇用㗎。

美國要揾呢d小國出聲。

有權先有責、立陶院做這事之前有經歐盟批準嗎?

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2021-9-17 10:29 PM 發表
有無人可以話我知
北京究竟做咗d乜
個個話要抗行
先謝!
應該系有部份小國,系台灣問題上得罪中國,中國就唔同班小國做生意,小國就話中國打壓佢地,唔做生意都唔得。依家要求全歐盟對抗中國

又一個冇腦的人 理自己事先

呢啲咁嘅國仔,釆佢都嘥氣

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-17 06:59 PM 發表

純供求問題,多有多做少有少做,有乜問題
多有多做少有少做喎!吹下水就容易,
除非你係富二代富三代,當你有頭家要養,但又開工不足、手停口停,睇你會點!

引用:
原帖由 chichunlo 於 2021-9-17 14:50 發表
呢件斯洛文尼亞總理一定好大壓力喇、收左美國佬咁多美金去攪中國、呢D出賣歐盟利益收美金既扑街、梗係唔想歐盟歐元強大!!!
x2

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-9-17 05:10 PM 發表
好好笑 尼兩個小人國人口加埋都未及一個香港人口多!!!
兩個加埋都約480萬,但立陶宛面積唔細,可以收哂香港果200幻同第時台灣果2000萬難民🤫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]