• 瀏覽: 37,972
  • 回覆: 130
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-9-17 11:36 AM 發表

咁又係啊,大陸申請就係等你日本輪到做主席國先申請,等你日本決定受唔受大陸玩。
受嘅就有錢大家一齊揾,唔受嘅就大陸自己搞一個,叫埋宜家嘅成員國過檔,遊戲規則大陸再訂過
阿爺玩政治真係博士級
唔似香港犯民班小學雞
玩到走佬又坐監
都唔知為乜

引用:
原帖由 edbe 於 2021-9-17 12:35 PM 發表

阿爺玩政治真係博士級
唔似香港犯民班小學雞
玩到走佬又坐監
都唔知為乜
政冶就是妥協和溝通,黃屍玩的只係細老發脾氣,自殘來威脅父母和老師罷了!

好事

沒有中美歐其中一方在內,個組織根本毫無作用。

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2021-9-17 10:28 AM 發表

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210917/_2021091707214718678.jpeg

中國商務部昨晚宣布,中方正式提出申請加入《全面與進步跨太平洋夥伴關係協定》(CPTPP)。因其前身是由美國、日本籌組,為排擠中國而設立的《跨太平洋夥伴關係協定》(TPP),有分析認為,中國的加入後將完全改變這個本由日、澳 ...
有無國家會say no?可能會要求什麼人權既理由去阻,但應唔敢唔比佢入。入了後個形勢又唔同了

引用:
原帖由 peter925 於 2021-9-17 11:17 AM 發表
美國退出咗,中國加入機會好大,否則組織無意義,利字當頭下簡單決定。
🤔我都覺...

中國加入後可以唔同美國買貨...
轉晒去問CPTPP攞貨....
看看CPTPP有咩貨提供比到中國...

即現在有2個起級市場,
CPTPP 同 美國,看看中國14億人想去邊一間店舖買日常生活必需品。

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-9-17 12:58 PM 發表

🤔我都覺...

中國加入後可以唔同美國買貨...
轉晒去問CPTPP攞貨....
看看CPTPP有咩貨提供比到中國...

即現在有2個起級市場,
CPTPP 同 美國,看看中國14億人想去邊一間店舖買日常生活必需品。
🤔即中國加入了成為會員或VIP,就可以日買晚買,

無做到會員就少D去買野,

百佳會員咭咁,係會員就可以次次去買,

唔係會員就周街揾鋪頭入貨。

又話國際野唔好,但又要加入國際組織,不如封國食自己好過啦

老美肯定吾準啦!日本仔澳洲一定要等大佬指示!

引用:
原帖由 redsoon 於 2021-9-17 11:09 AM 發表

要趕絕臺灣。
臺灣... 好耐都未見過用"臺灣" 大多數都用"台灣"囉 !!

引用:
原帖由 kks668 於 2021-9-17 11:41 AM 發表
呢班嘢點會畀中國加入呢!😂
成班美狗組織,唔通中國想做美狗一份子?
我反對中國加入美狗組織。

為利應該要俾中國加入,但日本又驚俾老尾主子鬧,兩難🤣🤣🤣

啲死鬼佬好快跪地求中國加入

成立目的,主要用嚟排擠中國,又點會咁易比中國加入?

同加左外母入群一樣咁難搞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]