• 瀏覽: 8,582
  • 回覆: 7
真正造福人民係推冧樓價, 淫賤聯快d做嘢!
米跟埋其他什麼限制打機時間呢d擾民不利己嘢.

引用:
原帖由 死夜惡 於 2021-9-17 06:37 AM 發表
呆仔就快要還的

香港樓價跌過2次,一次在1982年戴卓爾夫人在人民大會堂樓梯跌倒,跌完之後一路升到97年,第二次在97-03年,其間經歷左亞洲金融風暴,2000年科網股爆破,03年沙士,那又如何?跌完之後一路升到宜家。

香港土地財政,賣少塊地,香港政府即刻赤字。
香港沒本錢打擊樓市。

引用:
原帖由 死夜惡 於 2021-9-17 06:37 發表
樓主嘅諗法同癌症病人用化療差唔多,
不過,化療對強壯嘅人先可以用,
虛弱嘅人,用兩吓就一命嗚呼!

樓價點跌都好,冇錢嘅人都係買唔起,
啲窮人日日借錢襟息做月光族,樓市點死死都唔關佢地事啦!

結果就係,
有樓有錢嘅,樓價冧到谷底就大量入貨;
有樓冇錢嘅就蟹咗冇得郁;
冇樓冇錢嘅就失業等死/捱過呢劫;
仲有一種人,叫冇樓有錢嘅,不過家陣全世界都玩QE,
你啲錢每個月都成厘成厘咁貶值,有錢係手你會點?

引用:
原帖由 死夜惡 於 2021-9-17 06:37 AM 發表
打瓜樓市 便愈來愈少人 可以買到樓了, 而且 經濟衰退,冇人交稅, 消費稅就出現,到時 一百蚊個大瓜樂飯盒 不是夢⋯

引用:
看你急的,窮逼,你還在住劏房吧

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-9-17 08:46 AM 發表
香港土地財政,賣少塊地,香港政府即刻赤字。
香港沒本錢打擊樓市。
所以明日大魚必須實行
同時廢除高地價政策

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]