• 瀏覽: 64,930
  • 回覆: 181
  • 追帖: 41
+9
引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-18 07:17 PM 發表

睇阿爺點搞大樓霸,就預示香港會點!目標係沈大師價!
利申:我有樓!
利申我都有樓,但我唔介紹層樓跌到幾錢因樓只是用嚟住。。。只要打倒吸血地慘黨就可以。

找到組織,多謝cp指引

支持樓主

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-9-17 05:37 PM 發表

政府應該定性2019年的黑暴是:暴動,是反政府的顏色革命。
這樣,所有媒體報導時,都要講係暴動。
前前警務處長,已定性為暴動,只係工墓員,黑記唔跟

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-18 09:54 AM 發表

姓田的,由始至終也衹是為利益為選票,我從來唔覺得佢愛國。

以前有造反派時,姓田想食不投黑鴿不投狀棍,但也不投工記及民建聯,所謂中間派的票。

今天造反派出局,佢就想接收埋造反派啲票。
大少,二少,都係咁PK

心態只向錢看

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-9-19 08:30 AM 發表
找到組織,多謝cp指引
師姐好,我都係靠常平兄指引,尋晚先搵到。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-9-18 10:25 AM 發表
歷史是不斷重複又重複,因利而聚利失則散。。。
以前的中國政局,今天的環球政局是一樣的!
古中國因疫及極端天氣使絲綢之路,一度隔絕及出現糧荒,今天亦因疫使世界流通不足及船運不足再度出現部份地區糧食不足,使食材價格大漲。。。

而法國因潛艇賣買與美澳反面,招回大使,利聚利散。。。
北約正式名存實亡了!
阿爺此時加入CPTPP,對世界是利多於弊。。。
大局將定!?
美英澳橫刀奪利,歐盟何不可明正言順大步加快成立自己歐洲軍?🤔法國軍售倒不如轉內為歐盟,等自家人夾錢擴軍。😶

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 19-9-2021 08:14 發表

利申我都有樓,但我唔介紹層樓跌到幾錢因樓只是用嚟住。。。只要打倒吸血地慘黨就可以。
小弟受惠於上一個巨浪執到平貨,加上樓衹是用來住,樓價升跌於我來講,也衹是數字遊戲,所以跌價對我影響不大。

引用:
原帖由 hk_mask 於 2021-9-19 11:12 AM 發表

美英澳橫刀奪利,歐盟何不可明正言順大步加快成立自己歐洲軍?🤔法國軍售倒不如轉內為歐盟,等自家人夾錢擴軍。😶
不用急,在下猜想,歐盟或該稱歐洲人,必會走在一起的,但形式不會是我們現今所見的那樣。。。
而(英文)系人種亦會再度聚在一起,但將會成小眾群居,以避世方式生活。。。
而亞洲聯盟該會在未來很長的日子打理地球日常事務,是最勞碌的人種。。。沒有辦法,天生辛苦命。。。🤭

在下只是估吓而巳。。。😅

剛剛看電視新聞,訪問林太關於選舉的問題,答的是公式,重點她説了五個字:這二年的暴亂。
乞記們,請用 “暴亂” 吧!絕不是社會事件,是顏色革命,是反中亂港。

引用:
原帖由 owan12345678 於 2021-9-19 10:23 發表

前前警務處長,已定性為暴動,只係工墓員,黑記唔跟
既然前前警務處長,已定性2019年的暴動事件為“暴動”。

咁政府新聞處/通訊事務管理局就應該做野啦,估計這兩個部門同傳媒有關,應該佢地要做一點點事吧!
起碼香港電台就要帶頭用“暴動”這個名稱來報導相關案件。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-19 11:17 AM 發表

小弟受惠於上一個巨浪執到平貨,加上樓衹是用來住,樓價升跌於我來講,也衹是數字遊戲,所以跌價對我影響不大。
老人家講有得食有得住一家人齊齊整整就可以了,我們這代都搭上經濟勢頭,講真我地都無受過什麼苦,,但也知有國才有家,,前路大風大浪也好都支持中央支持政府支持警察

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-18 07:17 PM 發表

睇阿爺點搞大樓霸,就預示香港會點!目標係沈大師價!
利申:我有樓!
利申:有磚頭,但希望執件平貨,拉暈有"so". 祈待中……

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-9-19 01:52 PM 發表

既然前前警務處長,已定性2019年的暴動事件為“暴動”。

咁政府新聞處/通訊事務管理局就應該做野啦,估計這兩個部門同傳媒有關,應該佢地要做一點點事吧!
起碼香港電台就要帶頭用“暴動”這個名稱來報導相關案件。
某天大台既新聞有李華明,佢話一九年既野搞到好離譜,明白阿爺既想法……,拿,這些都係民主派啦,而且識講人話,仲有例如劉千石之類既都係民主派,其實吾反阿爺既民主派,腥港係有既,吾似果D漢奸走狗,掛羊頭賣狗肉,聞風即閃,舉住漢奸旗逃走果類PK,用暴動形容已經輕了,小的話用反革命罪,全部拉去打靶最岩。可惜腥港冇衣條罪,除非係有。

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-9-17 01:12 PM 發表

唔單止係大台新聞,其實有唔少所謂藍人一樣係講社會事件!
啱晒樓主標題,漁村之痛!😡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]