• 瀏覽: 6,781
  • 回覆: 100
  • 追帖: 1
+3

點解唔建議政府推行共同富裕啦

真係CLS,唔差在睇AV實名制

=========================================================

內地上月推出新措施,限制未成年人士打機時間。民建聯今( 16 日)表示,早前於網上調查青少年玩網絡遊戲情況,發現超過 5 成青少年每日打機逾 3 小時,近兩成更花 5 小時以上;有 2 成青少年有「課金」習慣;民建聯促請政府參考內地做法,要求網絡遊戲帳號實名註冊、規管未成年人使用網絡遊戲的時間、,以及限制遊戲題材、內容及玩法。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/society/a_民建聯倡港府仿效中國-立法限未成年人打機時間兼推網遊實名制?fbclid=IwAR3afZ3bbXd0wKzWwWa6hgOdx5HOwX5ahNJMI_3ntlzoqr7ygktmEgaImBs

成班擦鞋仔一個二個都ONL9,忠誠的廢物果真當之無愧

當作為父母時   呢個係德政   若是仔女看   這是壞政   
年輕人  真係打少啲機啦

引用:
原帖由 allen89 於 2021-9-17 12:25 AM 發表

點解唔建議政府推行共同富裕啦

真係CLS,唔差在睇AV實名制

=========================================================

內地上月推出新措施,限制未成年人士打機時間。民建聯今( 16 日)表示,早前於網上調查青少年玩網絡遊戲情況,發現超過 5 成青少年每日打機逾 3 小時, ...
樓主,做父母未?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-9-17 03:38 AM 發表

樓主,做父母未?
作為父母想定最高工時,可以多d時間陪仔女wo,OT太多對身體有害無益。

應該跟隨, 事實上, 同限制自由並無關係,  香港一早已禁止學生入機鋪, 道理是一樣的. 

支持仿效內地,只能有一黨,其他黨派都是叛亂分子

我支持網上實名制,免咗起底呢種麻煩事

引用:
原帖由 montejo 於 2021-9-17 03:38 AM 發表

樓主,做父母未?
層主,退休未?

我曾經就類似問題打電話俾立法議員郭偉強辦公室,點知接電話個大媽,帶我游花園,話香港無法限制網絡,香港與國內情況不同,喺做唔到的。當場我就發飆,我話,你是誰,做到做唔到,唔喺你講嘅,議員儘量督促政府去做,監督政府去做。

依家民建聯就做到向香港政府提議。工聯會就連提議都做唔到。
如果民主黨去提議就一定做到不過民主黨喺絕對唔會提議得罪年輕人。而工聯會就連提議都唔敢。
等陣我再打電話俾郭偉強議員辦公室,潤下區。

限制打機都有好多唔同娛樂 始終社會金字塔需要唔同級數人士

民建聯你幾時同個政府講學大陸共富貴呢?仲有啊個健康碼幾時搞呢?

我非常讚同!

但好多線上遊戲都係外國網站, 規管唔到。因此我建議直接禁止中國香港市民上任何國外的網站, 改為只可上中國內地網站!

引用:
原帖由 323236281 於 2021-9-17 08:45 AM 發表
我非常讚同!

但好多線上遊戲都係外國網站, 規管唔到。因此我建議直接禁止中國香港市民上任何國外的網站, 改為只可上中國內地網站!
支持!!

玩物喪志也會喪命!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]