• 瀏覽: 2,960
  • 回覆: 16
+3
受高溫觸發的驟雨及雷暴影響,本港局部地區雨勢較大。天文台在今午(16日)一度發出局部地區大雨提示,指西貢區的將軍澳的雨勢

香港對上一次是2014年, 當年攪到又一城穿玻璃水浸
當年有玄學家評為凶兆:
李丞責就從天文學和以過去的歷史統計來分析,指每次香港落雹,再加上馬年、羊年效應,都預示了未來一段時間,香港以至整個世界,都可能會有不祥之事發生,特別是要小心戰亂、暴動和疾病的爆發。

中左

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210916/bkn-20210916074917045-0916_00822_001.html

荼記今日可以唔洗入貨  .

哦!只係小菜姐,之後大把氣候異象,一齊坐定定等找數吧啦

引用:
原帖由 歪樂煲乎 於 2021-9-16 05:37 PM 發表
哦!只係小菜姐,之後大把氣候異象,一齊坐定定等找吧啦
明日之後

神棍既然咁厲害, 點解無預言到今日會落雹?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021/9/16 18:08 發表

明日之後12684174
記憶中呢套戲講地球板塊異動, 非洲去左北極, 今日四川地震好似有關

引用:
原帖由 牛熊分界線 於 2021/9/16 18:13 發表
神棍既然咁厲害, 點解無預言到今日會落雹?
神棍有神棍的本事, 不能盡信也不可不信

九月飛冰雹
難道年尾有天災出現

引用:
原帖由 Silver-Lion 於 2021-9-16 06:44 PM 發表
九月飛冰雹
難道年尾有天災出現
應該妖人當道,個天看不過眼

因為超一半人形曱甴也是怪異

戰亂,暴動同疾病係已經發生咗

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021/9/16 17:33 發表
所在城市人體怨氣重⋯排出的負能量廢氣到一定程度做成突然變
本來做人應該今朝有酒今朝醉, 但現家的娛樂已無左8899

引用:
原帖由 simonw0711 於 2021-9-16 06:49 PM 發表

本來做人應該今朝有酒今朝醉, 但現家的娛樂已無左8899
星期六日無直播曱甴送頭娛樂片,悶?

2019 2020 點解唔落雹? 唔通係好事? DLLM

主題標籤 #天文台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]