• 瀏覽: 50,570
  • 回覆: 215
  • 追帖: 1
+3
香港賽馬會於本月2日發出通告,指已終止14名人士之會籍,即時生效。名單包括壹傳媒黎智英、民主黨李柱銘及何俊仁。

有馬會知情人士透露,馬會過往曾對涉及刑事案件人士作出終止會籍決定,是基於事件有損香港賽馬會形象。

巳經成為過街老鼠, 臭名遠播

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210916/bkn-20210916141627713-0916_00822_001.html

革命失敗左既代價

加埋不受歡迎人物

呢3條福乖點解唔抽隻馬改名叫做....民主之星

引用:
原帖由 bwah 於 2021-9-16 02:39 PM 發表
革命失敗左既代價
有腦都知無可以能贏,去到咁盡呢班賣國賊真係收唔少錢,可惜無諗到後果,賺埋無得使

AV仁都有?!!

仆街14K

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-9-16 02:42 PM 發表
呢3條福乖點解唔抽隻馬改名叫做....民主之星
應該叫 "賣國狗賊"

馬會家下先掃黃

引用:
原帖由 unsc 於 2021-9-16 02:37 PM 發表
香港賽馬會於本月2日發出通告,指已終止14名人士之會籍,即時生效。名單包括壹傳媒黎智英、民主黨李柱銘及何俊仁。

有馬會知情人士透露,馬會過往曾對涉及刑事案件人士作出終止會籍決定,是基於事件有損香港賽馬會形象。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210916/photo/bkn-20210916141627713-0916_00822_001_01b.jpg?20210916142554
delete

引用:
原帖由 team1234567 於 2021-9-16 02:42 PM 發表

有腦都知無可以能贏,去到咁盡呢班賣國賊真係收唔少錢,可惜無諗到後果,賺埋無得使
你同黃撚講用腦,唔係啦化

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-9-16 02:45 PM 發表
馬會家下先掃黃
delete

引用:
原帖由 bwah 於 2021-9-16 02:39 PM 發表
革命失敗左既代價
曱命失敗,以前要殺頭,家下算好彩啦

引用:
原帖由 unsc 於 2021-9-16 02:45 PM 發表

應該叫 "賣國狗賊"
黑金傳奇

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-9-16 02:45 PM 發表
馬會家下先掃黃
馬會做漏晒啦

喺2014年,當時嘅馬會賽馬主持亞kit(李潔瑩)、號召網民及馬迷去參加非法反中亂港佔中,當時亞kit(李潔瑩)係騎師梁家俊嘅未婚妻(兩人之後成婚)

當時嘅馬會賽馬主持亞kit(李潔瑩),仲喺佢嘅facebook以黃傘及佢自己嘅相做頭像,仲要馬迷及佢嘅fans都要以黃傘做頭像,並要馬迷及fans每日喺facebook匯報喺佔中帳篷營嘅生活,亞kit(李潔瑩)又喺佔中期間喺佢facebook帶頭狂寫反中國、反大陸人、反中國政權、反香港政府嘅口號

當時亞kit(李潔瑩)所做嘅嘢,根本同已還押嘅戴耀廷充全一樣,即係當時亞kit(李潔瑩)係犯戴耀廷充全一樣嘅嚴重刑事罪行,戴耀廷已經因而坐監

但佔中失敗後,亞kit(李潔瑩)就即刻刪走哂佢facebook嘅所有佔中主題及留言,仲竟然即刻第二日就完全唔承認有做過以上行為,但其實當時大把人見過

之後亞kit(李潔瑩)同騎師梁家俊成婚,班黃人賽馬主持、馬評人開始將其實騎功平庸嘅梁家俊捧到上天,仲幫騎師梁家俊瞞哂之前嘅反中亂港底,班黃人賽馬主持、馬評人仲不斷向大陸商人馬主及親中馬主推薦梁家俊

例如馬匹"幸福老撾"嘅馬主鄭強輝(內地人,愛國商人)、馬匹"影疾"嘅馬主陳冠元(支持一帶一路嘅愛國商人)........及好多個大陸商人馬主及親中馬主,因為完全唔知梁家俊及其妻亞kit(李潔瑩)當年號召馬迷及fans參加反中亂港佔中,所以蒙在鼓裡下,不斷將自己所養嘅高質好馬交俾梁家俊騎

梁家俊因有大量大陸商人馬主及親中馬主嘅高質好馬騎,而年年得到淨係獎金都有幾千萬,呢幾年淨係獎金騎師梁家俊都有億幾兩億,仲未計大大筆打賞,佢老婆投注所贏嘅錢

騎師梁家俊及其妻亞kit(李潔瑩),先號召馬迷及fans參加反中亂港佔中,之後隱瞞自己惡行,再大賺騎大陸商人馬主及親中馬主高質好馬所得極豐獎金發大達,食盡黃藍兩家茶禮,食盡黃藍兩家人血饅頭,正宗叫人去死而令佢哋兩公婆發大達

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]