• 瀏覽: 36,723
  • 回覆: 143
  • 追帖: 1
+22
引用:
原帖由 kingking99 於 2021-9-16 01:58 PM 發表

當年在中環都見過這情況,
還見過幾個穿記者背心的人,(幾個男的圍繞一個女的),指揮暴徒在馬路上布陣和設置路障,完成工作後有專車接走的

甘壯觀場面要記錄,有無拍片?

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-9-16 02:06 PM 發表

甘壯觀場面要記錄,有無拍片?
會被人放火燒架
有同事在黃大仙拉鐵馬的蒙面人旁淘出電話想打電話,都被人搶走電話打爛,好彩冇打人咋

係時候收佢皮啦

引用:
原帖由 ATA0075 於 2021-9-16 12:43 PM 發表
動物組織,有呼吸都做得
收錢都咁唔專業

引用:
原帖由 極速前進 於 2021-9-16 12:07 PM 發表

黃媒,黑記所作所為.......天怒人怨!

黃絲,黑記阻警執法! - YouTube
呢兩件記協畜牧當日十分口響

講真,香港搞到今日你哋班香港決策者應該檢討自己的能力⋯⋯

引用:
原帖由 極速前進 於 2021-9-16 12:09 PM 發表

(3) 暴徒走去記者羣換記者背心 -
$20張記者證??

反中亂港漢奸組織

記者與暴徒關係千絲萬縷,暴動期間擋在警察面前,如同暴徒的保護盾,記者極可能是漢奸。

法輪功記者

收美國佬幾億少不了

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-9-16 12:23 PM 發表
我的另一帖文「石牆花」急散檔被版主關左,唔知此帖會...
這是由論壇系統自動發送的通知短消息。

以下您所發表的主題被 YanNessIsMe 執行 關閉 操作。

發表時間: 2021-9-15 09:28 AM
所在論壇: 香港及世界新聞討論

操作理由: 違反本版版規,請參考本版版規 1B

如 ...
香討咩料你唔知道?
我地咁講都會收警告呀

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-9-16 12:03 PM 發表
香港記者協會(記協),真的可以代表傳媒業界嗎?
保安局局長鄧炳強日前接受《大公報》獨家專訪,直斥記協政治掛帥,滲透校園,拉攏「學生記者」入會,有違專業,質疑其代表性。
事實上,過去多屆記協主席都由針對政府的媒體壟斷,與壹傳媒集團創辦人黎智英有千絲萬縷的關係,儼如壹傳媒傳聲筒。
記協會員人數,長期僅佔業界不足一成。記協發聲也十分有選擇性,只聲援黃媒。黑暴期間,記協不但縱暴,更包庇黃媒記者作惡 ...
代表業界唔夠一成?衰成咁?即係只代表曱甴!仲厚顏無聇扮代表!

引用:
原帖由 普陀山 於 2021-9-16 02:32 PM 發表

香討咩料你唔知道?
我地咁講都會收警告呀
以下您所發表的主題被 motivation 執行 關閉 操作。

發表時間: 2021-9-13 09:29 AM
所在論壇: 香港及世界新聞討論

操作理由: 1b. 必需附帶樓主的個人分析及評論 (個人評論及分析至少10字或以上不能帶挑釁性)

攞明就係收錢做野,搗亂香港嘅組織。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]