• 瀏覽: 7,304
  • 回覆: 38
原來講中國真係有價有市

華盛頓那群政客所作所為都是為下次選舉,只要能讓自己留在位子上,把美國拖入戰爭在所不惜。
身為軍人處境很不一樣,跟強敵開戰先沒命的是自己,血和汗換來的可能是失敗和恥辱。
職業軍人都是為份糧,沒人想把命搭進去,只想做好呢份工。

台灣菜妖點算啊

卸任前夕兩度致電中國

即係下一任又可以亂嗡廿四,

一班無誠信嘅物體。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-9-16 08:24 AM 發表
美國參謀長聯席會議主席米利(Mark Milley)被指在時任總統特朗普(Donald Trump)卸任前夕兩度致電中國,重申華府不會向北京宣戰。米利9月15日強

https://cdn.hk01.com/di/media/images/cis/5e0ec47dfd5cc31c9c2b8961.jpg/bgRpiNiI2_8o1mvTlk78CKqkr051VxuLLAMobCwDKGw?v=w1280r16_9
由此可見美國總統並不能完全掌握軍權!
美國軍方隨時可以抵擋總統命令!

感激韓戰中國戰士!他們真的把美軍打怕!

香港曱甴、呆灣毒L醒未呢?
有老尾撐喎..............................

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-9-16 11:57 AM 發表
感激韓戰中國戰士!他們真的把美軍打怕!
現在晚晚睇「跨過鴨綠江」,真係多謝呢班先烈為中國爭取咗幾十年嘅和平發展時間。

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-9-16 08:47 AM 發表
兩條友互相勾結通敵
幾億法輪功神棍功力食屎冇力

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-9-16 12:05 PM 發表

現在晚晚睇「跨過鴨綠江」,真係多謝呢班先烈為中國爭取咗幾十年嘅和平發展時間。
睇完「大決戰」,再追「跨過鴨綠江」!

引用:
原帖由 機械佬 於 2021-9-16 09:34 AM 發表
表面耀武揚威,實際原來沙晒冧
戰略性通敵

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 16/9/2021 08:27 發表
同大陸匯報咁

本書唔講大陸聽完點回應???
大陸都費事啋糜蟈

明知離中國1000公里跟中國開戰必輸,點會開戰,只有柒撚 普個傻佬才會做。

米利證實打過電話,仲有冇人話係假新聞?

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 16/9/2021 11:07 發表
卸任前夕兩度致電中國

即係下一任又可以亂嗡廿四,

一班無誠信嘅物體。
係柒撚普在大選前知道會輸,想出兵打中國,轉移視線,咁就可以連任

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]