• 瀏覽: 35,730
  • 回覆: 294
  • 追帖: 4
熱賣及精選
引用:
原帖由 LauLQ 於 2021-9-18 03:07 PM 發表

藍絲買完恒大樓爛尾要感謝黨
你答完再講其他人啦,係咪雙重標準,你呃得到自己嗎?咁真係叫有良知嗎?

引用:
原帖由 LauLQ 於 2021-9-18 10:31 PM 發表

答左你共同標準,你又講唔出乜野唔同標準。
對住老共,從來都得一個標準,不要問,只管信,買恆大,不要問,只管支持,相信黨。 
大陸人老共有自己標準,香港人有自己標準,從來無變。 一路講落實一國兩制,高度自治,標準一直不變。 雙重標準從來只有老共。
我問你乜你心知肚明,對老共對黃絲係咪同一標準?如果你話你用同一標準的話,即係覺得黃絲被拉被鎖係咎由自取,對吧!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-16 08:16 AM 發表

對某啲「Object」嚟講,只要能夠笑到中國,日本人對中國人做過咩都係超越。

官媒揭731部隊解剖活人

https://orientaldaily.on.cc/asset/china_world/20210916/photo/0916-00178-027b1.jpg錄片披露日本關東軍731部隊進行人體實驗的證據。 ...
其實50年代, 香港太平戲院亦放影過一套731部隊在華惡行, 如上咗年紀應睇過.

引用:
原帖由 LauLQ 於 2021-9-18 11:59 PM 發表

老共有老共標準,香港人有香港人標準,
香港係法治,刑事普通法等犯法被拉理所當然,但人大式說了算既所謂強加既法律,對唔住,這不是香港人既價值。
所以香港人來講,標準從來不變。
你由頭到尾都講唔出乜野標準唔同,你心知肚明道從來係我個邊先避而不談,算吧啦你。
"依個世界最可怕係明明已有一個一哥,只要政權唔好short上腦,大家過緊和平日子,忽然有第二三個柒頭走去爭做一哥,你話世界從此大亂. 最怕大陸不停扇動民族覆興,仇美反日,最後就成為納粹德國同日本。 到時只會害埋香港。"

我quote 左呢段比你睇過,唔好左右而言他,講意思"忽然有第二三個柒頭(黃絲)走去爭做一哥,你話世界從此大亂. "咁你明未?

引用:
原帖由 LauLQ 於 2021-9-18 11:59 PM 發表

老共有老共標準,香港人有香港人標準,
香港係法治,刑事普通法等犯法被拉理所當然,但人大式說了算既所謂強加既法律,對唔住,這不是香港人既價值。
所以香港人來講,標準從來不變。
你由頭到尾都講唔出乜野標準唔同,你心知肚明道從來係我個邊先避而不談,算吧啦你。
掟汽油彈放火私了圍毆破壞呢d唔知係咪你講既法治?係咪理所當然?良知?

引用:
原帖由 tinlong 於 2021-9-18 11:19 PM 發表

其實50年代, 香港太平戲院亦放影過一套731部隊在華惡行, 如上咗年紀應睇過.
應每年侵華日, 在戲院/TV播出, 等後人清楚事實, 銘記于心!
咪d人一年去日本5-6次, 認賊作父, 進貢匪徒.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]