• 瀏覽: 46,307
  • 回覆: 34
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 劉婕 於 2021-9-16 07:54 AM 發表

港台節目《頭條新聞》主持吳志森日前在YouTube播片,說自己在幾個月前已去了英國,並聲稱感「淒涼」,「為乜到一把年紀要離鄉別井...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210916/_2021091604082138369.jpg

CY真抵死, 我都說他不會再戀棧特首之位, 才豁出去, 花大量時間去揶揄班黃智障:smi ...
梁振英想唔想做特首,同佢串去到英國,敢唔敢串英女皇是兩件事。

在英國要入籍既話要效忠女皇架!

附件

Screenshot_20200106_092325_com.android.chrome.jpg(99.67 KB)

2021-9-16 08:04 AM

熱賣及精選
引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-9-16 08:34 AM 發表

串串其他人
Pm 又得
倫敦市長又得
皇夫又得
女皇阿爸又得㗎
得,串完後
唔駛入建制!

如果你未入籍等住做英國人,甘你求神拜佛無人報串你反女皇/反英國政府, 否則你就可以打道回香港啦。

附件

Screenshot_20210916_085201.jpg(109.31 KB)

2021-9-16 08:53 AM

Screenshot_20210916_085143.jpg(119.17 KB)

2021-9-16 08:53 AM

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-9-16 09:08 AM 發表

CY酸人做咩 自己過埋去咪得囉
人地都唔恨英籍
入英籍要出賣靈魂宣誓效忠女皇

黃人沒有普世價值,到時等於失去了靈魂

附件

Screenshot_20210916_085143.jpg(119.17 KB)

2021-9-16 09:15 AM

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-9-16 09:17 AM 發表

普世價值係共產? 定又係典型藍絲 我愛國但不搞共產?
普世價值可以係盟主自由,英國沒有
共產? 英國交稅4x%
到你死左,遺產稅又係40%

所以把口唔係共產,味又實際係共產咯

你唔好成日比d意義形態欺騙晒啦

引用:
原帖由 fbb6f3ab73f82f 於 2021-9-16 11:02 AM 發表

望清楚係全家(老婆及仔女),唔係佢一個
梁振英沒有英籍,講野都大腥d

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-9-16 10:16 AM 發表

乜佢全家俾人搞咩?Howcome??有無證據先???Anyway,關公都有對頭人,啲仆街覺得佢抵死啫,無謂燒到佢屋企人囉
你祖上比CY搞過?
莫名的仇恨,政治令你無名瘋狂

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-9-16 11:36 AM 發表

你月入幾多呀 可以交到40%稅?
中國家庭年收入50萬就要共同富裕
甘英國人味慘好多,一樣播

英國物價甘高
英國人共產真慘

附件

Screenshot_20210916_115752.jpg(115.15 KB)

2021-9-16 11:58 AM

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-16 12:27 PM 發表

佢自己仔女點解全部都係英籍,佢自己出嚟解釋下!安排咗幾時將佢伴侶同子女的外國國籍永久注銷,並將一切外國資產轉為人民幣資產,再將伴侶子女國籍轉為中華人民共和國國籍,以示絕對忠心!
佢仔女幾時係英籍?
原來唔鐘意一個人,可以幻想d野出黎

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2021-9-16 01:08 PM 發表

你嘅意思係,喺英國,英女皇可以凌駕言論自由?
絕對係啦
自已睇啦

附件

Screenshot_20201221_163646_com.android.chrome.jpg(110.64 KB)

2021-9-16 01:15 PM

Screenshot_20201216_111723_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg(146.54 KB)

2021-9-16 01:15 PM

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-9-16 03:02 PM 發表

佢可以扮維多利亞女皇。
扮左唔駛入籍都似,甘佢係到用BNO 比五年錢渡假,第六年番歸啦

附件

Screenshot_20210916_085201.jpg(109.31 KB)

2021-9-16 03:49 PM

2021-9-16 03:49 PM

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2021-9-16 02:45 PM 發表

5000 萬,全家英國籍憑乜 L 嘢笑人!
其實你點知佢係英籍?
因為你覺得?

引用:
原帖由 golfboy 於 2021-9-16 03:41 PM 發表

689自知番醃無望,自降身份去鬧D 8婆交
你得閒add下人 facebook啦,人地幾年前已經係facebook高調鬧反中反政府既人啦

引用:
原帖由 golfboy 於 2021-9-16 03:58 PM 發表

身為國家領導人,做乜做D小學雞野同人鬧8婆交,冇馬幫佢做咩,而家成個怨婦咁,丟盡祖國假
老實講吳ed角色,揾周周溶,高達賓出馬咪得囉
你都好階級觀念
在共產黨你甘階級,唔會被黨賞識上到領導人角色。

習近平到今日都經常訪察。
你話假? 人地拍晒片咯。

梁振英做領導人,小d反中既梗係親力親為啦

附件

Screenshot_20191201_004741_org.adblockplus.browser.jpg(121.53 KB)

2021-9-16 05:27 PM

Screenshot_20191130_183529.jpg(160.31 KB)

2021-9-16 05:27 PM

引用:
原帖由 golfboy 於 2021-9-16 05:32 PM 發表

共產黨吾講階級? 官員影張相都要講排位呀
政府入面就梗係講先後啦。

階級呀,唔係官階呀!你連階級係咩都唔識分。
領導人為黨為人民做事呀。

附件

Screenshot_20191130_183529.jpg(160.31 KB)

2021-9-16 05:46 PM

Screenshot_20191201_004741_org.adblockplus.browser.jpg(121.53 KB)

Screenshot_20210916_174626.jpg(132.24 KB)

引用:
原帖由 zeromus 於 2021-9-16 05:36 PM 發表

咁L大個人連fact check都唔識?CY之前都係放棄左英藉。如果中國同英國反面,佢個名已經講左會助邊
你說:CY 放棄左英籍;
事實就係你自已幻想出黎,甘你係味應該向人道歉呢?

附件

Screenshot_20210916_174925.jpg(97.42 KB)

2021-9-16 05:50 PM

主題標籤 #梁振英
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]