• 瀏覽: 4,330
  • 回覆: 66
2020 年 2 月 24 日,警方拘捕多名青年,指他們於葵涌連儂牆張貼文宣,包括一名教師及多名學生,警方事隔...

--------------------------------------------------

同學們,唔駛驚,記住你哋係冇怨無悔,你哋係好撚鍾意香港的。

雖然你哋要留案底,將來响社會好多工作都冇得做,向上流嘅機會接近零,亦攞不到良民証移民,兼夾人生極大機會就此收皮......

但對比你哋一啲奉公守法,冇出嚟破壞社會安寧、秩序嘅同學,你哋都仍然覺得自己係啱嘅,對嗎?

你哋嘅同學雖然可以揾到好好多嘅工作,可以過有更多選擇嘅生活,可以供養自己,供養父母,亦可以作出貢獻建設香港......

但佢哋始終唔係手 joke,冇同你哋一齊經歷過犯罪,冇同你哋一齊網上自我催眠,更加唔似得你哋會因為破壞正常人嘅生活而沾沾自喜,所以佢哋嘅人生亦永遠不會夠你哋 “精彩”,對嗎?

咁就啱了!就帶住你哋呢一種歪曲嘅信念,荒誕嘅想法去入冊、去受靶啦!不用望番轉頭,不用覺得自己做錯,同手 joke 們在倉底見,相擁懲教署响法例下賦與在囚人士嘅自由啦!

記住,千萬唔好怪帶你哋出去嘅老師呀,因為係你哋自己揀的,ok? (同埋佢都俾警察拉埋啦,仲想點啫!)

再見了,慢慢享受啦,拜拜!

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/court/被指貼文宣-15-師生遭控刑毀-控方修改控罪-1110-答辯

熱賣及精選
廿歲以下嘅判教導所, 廿歲以上判坐監。

拖長官司慢慢打,  益吓D狀棍,   傾家蕩產倒錢下海六親不認,  借錢打官司,  死咗好過,  好似TKO笨周同學一走了之   重新做人 

呢班冇bno tim

引用:
原帖由 元朗雞地前住戶4 於 2021-9-16 01:42 AM 發表

2020 年 2 月 24 日,警方拘捕多名青年,指他們於葵涌連儂牆張貼文宣,包括一名教師及多名學生,警方事隔...

https://assets.thestandnews.com/media/resized/1200x630,cover/photos/E89EA2E5B995E688AAE59C96202020-02-2420E4B88BE58D8810.08.11201_2bWEm_sl17PPP.png ...
香港之所以變得咁差,多得呢啲教師,除了重判外,仲要釘牌一生,以免為害人間。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 skng2011 於 2021-9-16 04:57 AM 發表

拖長官司慢慢打,  益吓D狀棍,   傾家蕩產倒錢下海六親不認,  借錢打官司,  死咗好過,  好似TKO笨周同學一走了之   重新做人 
呢啲咪生累家人,死累街坊囉,不過家長都有好大責任。
成個社會價值觀、道德觀、人性、倫理、道德完全扭曲。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
舉報黃師
人人有責

引用:
原帖由 skng2011 於 2021-9-16 04:57 AM 發表

所以我成日話,咁多黃畜曱甴之中我最鍾意周同學...... 因為佢為禍社會嘅時間最短。

希望其他曱甴都會有呢種覺悟,早日再去投胎。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-9-16 02:44 AM 發表

廿歲以下嘅判教導所, 廿歲以上判坐監。
其實夠 18 歲就應該直接判監,教乜撚導所吖!呢班垃圾根本唔會有悔意。

神獸出現:金翅仆街鳥

師生 

唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  
引用:
原帖由 東方紅 於 2021-9-16 06:22 AM 發表

香港之所以變得咁差,多得呢啲教師,除了重判外,仲要釘牌一生,以免為害人間。
希望有咁嘅一日!

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-16 07:39 AM 發表

師生 
我親眼見老師帶班中一二嘅學生帶著勞工手套合力搬雜物去堵路

張貼文宣都犯法
世界變

主題標籤 #懲教署
提示:支持鍵盤翻頁左 右