• 瀏覽: 7,056
  • 回覆: 12
中國交銀保險有限公司執行董事及行政總裁壽福鋼,周日(12日)在西貢石屋山附近失蹤後,至今踏入第3日仍下落不明。搜救隊伍今日(15日)繼續登山搜索,惟暫時仍未有發現。
至今晚警方向公眾發相尋人,所見壽福鋼失蹤前身穿行山服的身影曝光,閉路電視拍下他於周日清晨獨自離開其北角寶馬山寓所,警方呼籲市民提供壽的消息。

著到好pro去行山, 都會出事??? 山可以好危險!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/677167/交銀保險ceo壽福鋼西貢失蹤3日-離家穿行山服身影曝光

呢段時間行山,中鼠話黎就黎!都係係屋企温下女好

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-16 12:27 AM 發表
行山可以跌落山谷, 夾住隻手, 走唔到, 叫天不應, 叫地不聞. 
香港行山,又咪去鳳壁那些痴線地方,唔係咁恐怖嘅!

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-9-17 03:58 PM 發表
交銀CEO壽福鋼失蹤 搜索隊荔枝莊擔柴山發現屍體 (15:12)

瓜左...
吓,咁有錢,揾到冇命洗,嘥料

咁化學就死咗
所以有前人都講,人心得意需儘歡,莫使金樽空對月

天生我才必有用,千錢散盡還復來!

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-9-17 04:19 PM 發表

咁有錢, 照計唔會自殺
分分跣腳跌死都唔出奇,

枉我最近又入了對千幾Columbia鞋 去行山,諗諗吓都等過10月先去了!

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-17 04:20 PM 發表
凶多吉少。
凶咗啦,前面有師兄話揾到佢條屍!

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-17 04:47 PM 發表

真係唔明,咁叻嘅人,會咁on9,一個人走去行山。
前年屈臣氐個高高層又咪係咁參加鉄人賽,掛咗囉

天命難違!

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-9-17 04:54 PM 發表
生命無常...
說明佢條命係揾錢嗰個,唔係享受嗰個!

引用:
原帖由 嗜血的鱷魚 於 2021-9-18 10:20 AM 發表
行山自己一條友係危險啦!
可能中薯,等意外!
至少2個人
行山,越行,就常常是落得自己一個人行,難免!

差人揾到佢條屍,估計佢是踏錯腳或由高位跣了落低位,腳骨折斷!

同做人一樣,如選了做曱甴,已誤了一生

引用:
原帖由 wingsyip 於 2021-9-18 11:54 AM 發表

買行山鞋,買啲坑紋深果啲。columbia都係唔得
貪佢比較平,但鞋底坑都幾深,香港行啱晒,
去外國著,會著不死鳥或montbell

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-18 12:15 PM 發表

貪佢比較平,但鞋底坑都幾深,香港行啱晒,
去外國著,會著不死鳥或montbell
其實上次會買主要係剛經過佢專門店,想小膠佢d鞋膠底鬼咁易甩底,人地a牌對ub鞋底磨到穿都唔會甩

怎知sales把口又幾掂,發泄完,又見佢面貼透明膠帶的行出鞋幾靚,咪買返對囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]