• 瀏覽: 7,058
  • 回覆: 55
引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-9-17 03:58 PM 發表
交銀CEO壽福鋼失蹤 搜索隊荔枝莊擔柴山發現屍體 (15:12)

瓜左...
吓,咁有錢,揾到冇命洗,嘥料

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-17 04:16 PM 發表

吓,咁有錢,揾到冇命洗,嘥料
咁有錢, 照計唔會自殺

咁化學就死咗
所以有前人都講,人心得意需儘歡,莫使金樽空對月

天生我才必有用,千錢散盡還復來!

又系玩自拍墜岩嗎?

凶多吉少。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-9-17 04:19 PM 發表

咁有錢, 照計唔會自殺
分分跣腳跌死都唔出奇,

枉我最近又入了對千幾Columbia鞋 去行山,諗諗吓都等過10月先去了!

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-17 04:20 PM 發表
凶多吉少。
凶咗啦,前面有師兄話揾到佢條屍!

引用:
原帖由 戇居士電梯佬 於 16-9-2021 14:24 發表
嗱!比卡超、仆街鄧、骨精鵬你哋咁撚巴閉,唔洗我教你哋嗄話~一於用基本法附件3用國安法,
以後行山嘅人要好似啲議員咁宣誓,發誓行山唔准失蹤同唔准死
違者DQ佢,無論幼稚園、中小學、大學禠奪資歷,釘埋佢啲車牌、電牌、乜牌物牌,再要佢歸還薪津、5000蚊電子消費券、以前啲退稅款項,再扣押埋唔出死亡證比佢,等佢死都無得落地府反中亂港囉。
死左驚咩野釘牌?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-17 16:23 發表

凶咗啦,前面有師兄話揾到佢條屍!
真係唔明,咁叻嘅人,會咁on9,一個人走去行山。

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-17 04:47 PM 發表

真係唔明,咁叻嘅人,會咁on9,一個人走去行山。
前年屈臣氐個高高層又咪係咁參加鉄人賽,掛咗囉

天命難違!

生命無常...

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-9-17 04:54 PM 發表
生命無常...
說明佢條命係揾錢嗰個,唔係享受嗰個!

要死行水塘都會死,天意呀!
RlP!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-16 12:23 AM 發表
中國交銀保險有限公司執行董事及行政總裁壽福鋼,周日(12日)在西貢石屋山附近失蹤後,至今踏入第3日仍下落不明。搜救隊伍今日(15日)繼續登山搜索,惟暫時仍未有發現。
至今晚警方向公眾發相尋人,所見壽福鋼失蹤前身穿行山服的身影曝光,閉路電視拍下他於周日清晨獨自離開其北角寶馬山寓所,警方呼籲市民提供壽的消息。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210915/514931724954636288541897.jpeg/uAt-vdb3iWc6wYiRcWSi398p2M8HlzloOnNtmDpzbZg?v=w1280r16_9
Rip

引用:
原帖由 THZX 於 2021-9-16 06:04 PM 發表

當你畢了業到社會工作, 尤其是他這背景這年歲, 要找人一同行山是很困難.

利申: 經常一個人行山.
好多行山群組喎。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]