• 瀏覽: 7,277
  • 回覆: 28
新冠疫苗需否接種第三針,兒童及青年接種須知近日引起熱議,衞生防護中心轄下科學委員會今日(15日)舉行會議,專家委員會會向當局建議,12歲至17歲青少年只需打一針復必泰,因發現較多心肌炎及心包炎個案是接種第2針後發現。

Delta已經成日breakthrough,打一針復必泰,不如打兩針科興。

香港磗家對科興就嚴,對BNT就鬆。
鬼佬話中童打可BNT即刻信。
搞到啲中童中曬伏。垃圾。

香港磗家日日話BNT好
香港磗家日日話中和抗體多=好,但係Delta breakthrough CT值同冇打一樣
即係中和抗體並不中和Delta啦
到底好係邊?
抗體多=好 係DSE程度嘅嘢,我要聽呢啲何需磗家?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210915/bkn-20210915193551151-0915_00822_001.html

香討磚家話, 有事都係學生,本身體弱
打針永遠無錯

唔理伏必大係點先,全世界好似無1個地方話青少年打1針就得
d 19專家用乜準則

復仔會攻擊心血管細胞唔係最近既事,點解仲會有傻仔去打

抗體多... 過頭, 所以可能就是因為咁而引起心肌炎.

維他命多過頭, 對身體都是有害的.

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-9-15 10:52 PM 發表
新冠疫苗需否接種第三針,兒童及青年接種須知近日引起熱議,衞生防護中心轄下科學委員會今日(15日)舉行會議,專家委員會會向當局建議,12歲至17歲青少年只需打一針復必泰,因發現較多心肌炎及心包炎個案是接種第2針後發現。

Delta已經成日breakthrough,打一針復必泰,不如打兩針科興。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210915/photo/bkn-20210915193551151-0915_00822_001_01b.jpg?20210915212131
香港習慣性聽權威講
但有讀下書都聽落廢廢地
上網搵下study再自己個人主見演繹下就話係咁
日日讚bnt 死都唔信科興
唔講仲以為個個都bnt sales

二針復必泰已被證明唔夠5個月就冇哂效力,個個西方國家都開始打第三針復必泰,以色列更加開始計劃定打第四針,香港班磚家就話為咗避免心肌炎,反而提倡只打一針,咁幾個月冇哂效力後又點?香港班磚家係咪儍㗎?

之後就到科興半針🤣,但到今日連一針都唔敢比細路打,政府係咪辱國

應打半支貨仔先!橫掂都冇忍用㗎啦!

打呢啲針就好似白粉咁要keep住打,你打得一支邊夠喉?

引用:
原帖由 xx1233xx 於 2021-9-15 11:54 PM 發表
唔理伏必大係點先,全世界好似無1個地方話青少年打1針就得
d 19專家用乜準則
準則=點都要打伏仔

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-9-15 10:52 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210915/photo/bkn-20210915193551151-0915_00822_001_01b.jpg?20210915212131
唔敢比18歲以下少年打復必泰第2針,
係唔想佢地有心肌炎啫,咁都嘈

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-9-16 12:29 AM 發表

睇曬成段先講,
呢班專家日日話嗰伏仔好,邊度好?
明明人地都講緊伏仔打三四針,佢走去叫人打一針,噉有乜嘢用呢。

不如老老實實叫啲細路打科興好過啦。

伏仔=毒害心肌

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-9-16 12:29 AM 發表

咁打一針係冇用wor
點解要夾硬打一針???

香港都未開始打, 冇做測試.........1針數據邊度黎先

科興就成日追報告  

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]